Suarez



  (...) Maçtan sonraki basın toplantısında, takımın zor durumda olduğu bir dönemde ve yüksek baskı altında bu kadar üstün bir performans ortaya koymasının neye bağlı olduğunu soran gazetecilere, çok şey ifade eden iki kelime ile cevap verdi: "Fakirlik. Yaşam." Basın toplantısından sonra çocukları bacaklarına sarılmış bir şekilde arabasına doğru yürüyen Iverson'ın etrafında Ann ve Jack'in de yer aldığı kalabalık bir aile ve arkadş topluluğu vardı. "Maçı kaybetseydiniz, seri bitecekti" dedi arkadaşlarından biri, "bu baskıyı mutlaka hissetmişsindir."
  Iverson durdu ve şaşkı bir şekilde baktı. "Baskı mı?" dedi. "Hayatımda yaşadığım onca şeyden sonra, lanet bir basketbol maçı yüzünden baskı hissedeceğimi mi düşünüyorsun?"

Allen Iverson Efsanesi, sf. 288

---

Mor'un şu meşhur "evine ekmek götürmek zorunda olan adam baskı hisseder, ben ne baskısı hissedicem amına koyim" şeklindeki lafları akla geliyor yukarıdaki cümleleri okuyunca. Şahsen biraz abarttığını düşünüyorum Mor'un. Bir sporun en üst seviyesinde rekabet eden biri için, fazla "geniş" sözler açıkçası. Kıyas gerekmez tabii de, geçmişlerine bakınca, Iverson'ın bu tip laflar etmek için çokça sebebi var -kitapla ilgili postta hepsinden söz edeceğiz, neler neler. Daha "altı dolu" bir şekilde bu cümleleri kurabiliyor. Velhasılı kelam, Jose Mourinho iyi biri arkadaşlar.

2 yorum:

Dejan dedi ki...

halkçı, chpli, altı okun böğrüne oyunu basmış bir atatürkçüdür morinyo.

bora dedi ki...

türkiye'den de bi topçu konuşmuştu bu tarz, ya beşiktaş'tan ya da galatasaray'dan. arda olabilir ama sanki daha genç biriydi. tam hatırlayamadım...