Ante


Dün Biz'i okurken, şu satırlara rastlamıştım:

 "Bu, aklımın alamayacağı bir şey. zekaları ne kadar kıt olursa olsun, böylesi bir yaşamın, yavaş da gerçekleşse bir kitle katliamı olduğunu anlamalıydılar. Devlet (insanlık adına) tek bir bireyin öldürülmesini yasaklıyor, ama her gün milyonlarca kişinin yavaş yavaş öldürülmesine karşı çıkmıyordu. Bir kişiyi öldürmek - başka bir deyişle insanların toplam yaşamlarından elli milyon yıl azaltmak suç değildi. Bu gülünesi bir şey değil midir? Bugün on yaşındaki herhangi bir çocuk, bu matematiksel ahlak problemini yarım dakikada çözer, ama onlar bütün Kant'larına rağmen çözemediler - Kant'lardan hiçbirinin aklına bilimsel bir ahlak sistemi kurmak gelmedi - çıkarma, toplama, bölme ve çarpma üzerine kurulu bir ahlak sistemi."

Bugün ise, birkaç saat önce şunu gördüm Tivitre'de:

(AA) -- RIA Novosti ajansının haberine göre, olay, Rostov-on-Don kentinde küçük bir dükkanda meydana geldi ve tartışma yumruklaşmaya dönüştü.

Haberde, tartışan taraflardan birinin öldürücü olmayan küçük silahıyla diğerine defalarca ateş ettiği, yaralanan kişinin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Silahın plastik mermi veya kurusıkıyla çalıştığı ifade edilirken, tartışanların kimlikleri hakkında bilgi verilmedi.

Tartışmaya, Kant'ın hangi görüşünün neden olduğu ise bilinmiyor.

---

Fazlasıyla tuhaf.


0 yorum: