Başsan


Bu kitabı okumadan önce Murat Menteş'i hemen hemen hiç tanımıyordum. O dönem hızlıca kitabın namı yayılınca ve övgüleri görünce almış ve sevmiştim. Kapaktaki "adamları" ise hiç bilmiyordum. Meğer zamanla tanıyacakmışım.

Onur Ünlü'yü "meğer tanıyormuşuz", ama başka şekilde. Bu kitabın ardından daha başka yönlerini tanıma fırsatı bulduk, dizilerine müptela oldum, filmlerini izledim.

Gökdemir İhsan, bu üçlüden o dönem bile tanımamamı(zı)n gayet normal olduğu bir adam. Benim için aralarından en önemlisi. Demek ki, burada görünmesi, istemsiz de olsa (?) bir ipucu. Hala tanımayan çok. Ama zaten onu tanıyan kişi sayısı hiçbir zaman "çok" olmayacak.

Alper Canıgüz'ü bir-iki duymuşluğum vardı, ama "ne ayak" olduğunu pek bilmiyordum. Zaman geldi, onun kitaplarını da okudum, sevdim.

 Bu serüvenin benzerini yaşamış birçok kişinin olduğunu tahmin ediyorum. Bu tip "oyunlu", yeni açılımlara teşne kapaklara da ihtiyaç var hani. Daha fazla olsa keşke.

2 yorum:

ozdmroz dedi ki...

Murat Menteş'in kelime kurgulamalarını çok seviyorum. bazen o kadar harika esprili cümleler yazıyor ki ezberlemek ve hafızama kazımak için defalarca okuyorum. Bütün kitaplarını okumuşumdur. Alper Canıgüz de zira bir o kadar. Ah Muhsin Ünlü (Onur Ünlü'nün şair olarak kullandığı takma adı). bir de bunlar Murat Uyurkulak ve Emrah Serbes ekledik mi karşınızda Afili Filintalar.

ozdmroz dedi ki...

Murat Menteş'in kelime kurgulamasına bayılıyorum. o kadar harika esprili cümleler kuruyor ki cümleyi akla kazımak için defalarca okuduğum oluyor. Alper Canıgüz zira öyledir. Ah Muhsin Ünlü (Onur Ünlü'nün şair olarak kullandığı takma adı) bunlara Murat Uyurkulak ve Emrah Serbes ekledik mi karşınızda Afili Filintalar. Yeni nesil yazarlar.keyif verirler.