Nerden Nereye 136




Ward

Selocan bu sezonun Nike topuyla paralellik bulmuş. Ben de daha eskilerden bir yere bağladım geçen.




Yine açık-koyu olayına girmişler –girmeyen mi kaldı ki. Ama bu kez "geçişli" gibi. Kademe kademe böyle. Ve de fena halde 1988 Avrupa Şampiyonası'nda o efsane takımın giydiği formaya atıf var gibi.


Evet, aynı marka değil, bu kez Nike. Bunu düşünmüş olabilirler mi, belki. Yıldönümü değil; ayrıca oynanacak olan da Dünya Kupası. Hatta, desenin yönü de yukarı değil, aşağı. Ama andırıyor işte.

Ayrıca federasyon logosu yerine sadece "büyük boy aslan"a dönmeleri de gayet iyi olmuş. (Renk farklı olsa da) Cruyff dönemini hatırlatıyor.

Kolo



Toptaki şekil ilham vermiş sanırım.


Bihter


Eveeet. Dün NBA'i kapatmamız gereken gündü arkadaşlar. Şu yukarda gördüğünüz manzara ile "iyice" oldu artık. Ayakkabı da çoraba uygun falan, allahım sen aklımıza mukayyet ol. Andrew Bogut'a da buradan selam, sevgi ve hörmetlerimi yolluyorum.

Retro 295


Ortadaki de Dr. J.

Kadar


Evvelsi gün oynanan derbiden. Özetleri izlerken fark ettim, Nagatomo'nun kolunda kaptanlık pazubandı var. "Ulan nasıl oluyor, Zanetti de, Cambiasso da maçtaydı" falan diyip maç yazılarına koştum. Meğer ikisi de çıkınca, Nagatomo'ya vermişler pazubandı. 3. kaptan da o değildir elbet de, (ona gelene dek Chivu, Samuel, Milito falan var malum) yine de Inter'de manzaranın ne kadar değiştiğine kanıt. 3 senelik oyuncu Nagatomo anasını satıyım. Öyle böyle derken, sahada kaptan olarak kalan adam o yani. Şuna baksanıza abi, bu ne böyle. Kim bunlar, neler oluyor yani. Milan da farklı değil hani kadro yapısı açısından. İkisini de bu hallerde görmek hoş değil.

Çap



Velette öyle bir yüz ifadesi var ki, sanki daha önce 3 kere Ş. Ligi finali oynamış. Şu el sallayış da bizim Felipe'yi andırıyor biraz.


Park


Bu kollu formalar tabii birçok konuda yeni "cephe"ler açıyor. Bir tanesi de şu: Yukarıdaki fotoğrafa bakalım. Kollu formanın giyildiği bir maç. Ve sleeve takan bir oyuncu. Ne oluyor, sleeve takılan kol, boydan boya kapalı hale geliyor. Bir tık ileri götürelim: Diyelim ki, mevzu bahis oyuncu Andre Drummond gibi, iki koluna da sleeve takan biri. Gözünüzün önüne getirin. Tamam.

E şimdi nasıl olacak? Bayağı bayağı, vücudun üst kısmı tamamen "örtünmüş" olacak bu durumda. Alışıldık görünümün tam tersi. Akla geliyor ister istemez; bu kez de (böyle üste oturan) tişörtle sahaya çıkmanın yolunu açarlar mı? Şöyle bir bakınca "ulan olmaz be" diyemiyoruz. Sonuçta 5 sene önce de kollu formayı söyleseler götümüzle gülerdik. Ee, "pazar" muhabbetleri işte. Yapacaklarsa da yaparlar, ve satarlar.