Mahşer


Tümer Metin...

Belki amacı sadece Beşiktaş taraftarından özür dilemekti. Çünkü neredeyse her bölümde en az bir kez Beşiktaş taraftarı olduğunu söylüyor ve ilgili başlıklarda kulüpten ayrılışının sebebinin kesinlikle kendisiyle alakası olmadığını, ayrılmak zorunda bırakıldığını, daha doğru bir deyişle buna doğru sürüklendiğini belirtiyor.

Belki de sadece önemsediği için yazdı kitabını. Yaşananları önemsediği için, kendini önemsediği için, etrafındakileri önemsediği için, futbolu önemsediği için. Çünkü ben biliyorum ki bir şeyleri önemsemeyen adam bu zahmetin altına girmez. Belirli saplantıları olmayan, çeşit çeşit obsesyonları bulunmayan, görece rahat insanlar bu tip projelere zaman ayırmaz. Ki mevcut piyasada bu mesleğin içindeki kişilerin yüzde doksanının bu kafada olduğunu görüyoruz. İşte Tümer o diğerlerinden. O diğerlerini de harekete geçirecek cesur atılımı yapan adam. Bakış açısını, düşünceleri, oyunun evrimini değiştirebilecek potansiyel.

Belki saha içinde oynadığı hiçbir takımın bir numaralı lideri olmadı ama her zaman o isme kılavuzluk yapan adam olduğunu düşünüyorum. En azından söyledikleri, yazdıkları, hal ve hareketleri bunu gösteriyor. Ben en çok Tümer Metin'i seviyorum ve Tümer gibi adamlar yüz yılda bir geliyor.


Lady Gaga...

Şunu ve şunu izleyin. İlki sizi içine çekecek zaten, büyük ihtimalle ikincisinin uzunluğu sizi korkutup birkaç dakika sonra kapatmanıza sebep olacak. Belki de hiç açmadınız iki videoyu da, önemli değil. Lady Gaga'nın Artpop'u yayınlamasının üzerinden haftalar geçti ve insanların büyük bölümü yaşadıkları hayal kırıklıklarını dile getiriyorlar. Albüm yayınlanmadan önce inanılmaz bir reklam yapılmış da, yüzyılın albümünün geleceği söylenmiş de, bu neymiş falan.

Ben albümü çok beğendim. Neredeyse efsane ilk albümünün önüne koyacak kadar. Ki Venus bence bugüne kadar yaptığı en güzel şarkı. Esas değinmek istediğimse şu; Lady Gaga kendini yeniden sıradanlaştırmaya başlıyor ve bundan çok korkuyorum. Stefani Germanotta'dan Born This Way sonrası Lady Gaga olana kadar acayip bir mesafe kat ettikten sonra yeniden normalleşmesine alışmak istemiyorum. Şimdi baştaki ilk iki videoya tekrar bakın, o artık kendisini tanrısallaştırdı. Erkek veya kadın değil, insanlar üzeri bir varlık olduğunu kabul ettirdi. Ve biz hayranları bundan büyük bir haz alıyoruz. O noktaya gelmiş bir sanatçının Do What u Want isimli bir parça yapıp R.Kelly ile şu tarz performanslarını izlemek beni üzüyor.


Patty Mills...

Bu adamın acayip bir şekilde Felipe Melo'ya benzediğine niye daha önce kimse değinmedi yoksa ben yine başarısız bir ünlü benzetmesi mi yapıyorum ya. Şuna bakın.

6 yorum:

Muratonovic dedi ki...

Tumer'in kitabinda bir bolum var. Sanirim kitabin da en guzel bolumu.

Besiktas'taki 100. yil sampiyonlugunu getiren 1-0'lik Galatasaray macindaki 85. dakikada gelen o golu anlattigi kisim. Sergen topu aliyor gidiyor, karsisinda Bulent Korkmaz yaninda Tumer. Tumer pas bekliyor, golu atip kahraman olacak. Ama Sergen, Sergen'ligini yapiyor ve Tumer'i verkacina alet edip golu kendisi atiyor. Kisaca olay bu sekilde gelisiyor, ama Tumer guzel anlatmis o kisimi kitapta. Tumer'in o anki ruh halini mac atmosferini yasiyorsunuz yani.

Sonra, Sergen'in lig tv'deki "1 yildiz 100 gol" programini izliyorsunuz. Ve ayni gole sira geldiginde, o golu bir de Sergen'in agzindan dinliyorsunuz. Ayni hikayeyi, hikayenin diger kahramaninin gozunden duymak guzel oluyor.

Cok guzel bir post olur, hem kitaptaki bolumu bulup, hem programdaki o kismin videosunu koymak, ama kim ugrasacak tabi :)

Bu arada Sergen'in 100 golunu izleyince adamin nasil buyuk topcu oldugunu bir kere daha anliyorsunuz. Adam hakkatten kossa Barcelona'da oynayacakmis.

Hastasiyiz Tugba'nin, o ayri mesele...

HotSauce21 dedi ki...

Müzik, o, bu, zevk, renk hepsi tartışılır. Hayranlık ve beğenme kat sayıları farklı olsa da Lady Gaga'nın şarkıları sanıyorum hemen hepimizin kulağına hoş geliyo ama yazının içinde geçen "Şimdi baştaki ilk iki videoya tekrar bakın, o artık kendisini tanrısallaştırdı. Erkek veya kadın değil, insanlar üzeri bir varlık olduğunu kabul ettirdi. Ve biz hayranları bundan büyük bir haz alıyoruz." kısmını okuyunca aklıma direk şu iki yazı geldi, evet biraz uzun ama bi oku bence;

http://michaelsikkofield.blogspot.com/2011/05/lady-ga.html

http://michaelsikkofield.blogspot.com/2011/05/merhaba-yarram.html

HotSauce21 dedi ki...

Tuğbe Dural bacımızı üzeni bizde üzeriz :))

Beercholic dedi ki...

@Muratonovic; abi şimdi alıntı yaparız kitaptan da kim izin alacak yayınevinden heh heh. (resmen kaçtım)

@HotSauce21; iki linki de pocket'a attım, okuduğum zaman burayı güncelleyeceğim. eyvallah.

Beercholic dedi ki...

o iki yazıyı da okudum. allah kahretsin ki okudum. sadece lady gaga'ya değil hayata bakışım değişti. hiçbir şeyden zevk alamayacakmışım gibi hissediyorum :(

HotSauce21 dedi ki...

@beercholic Yok yahu o kadar da değil :) Sadece dikkat etmediğimiz olayları daha ii anlayabilmek güzel kafa açıyo Sikko...