Şer


Seattle Seahawks sahasında binlerce kişi önünde son saniyelere altı sayı farkla önde giriyor San Francisco 49ers karşısında. Artık maçın son oyunu oynanacak. Kaepernick buradan bir touchdown çıkartamazsa Super Bowl'a gidecek takım kendileri olamayacak. Bu NFL'de özellikle de son yıllarda tomurcuklanan önemli bir rekabet. Kaepernick topu fırlatıyor, Niners WR'si Crabtree ve Seahawks CB'si Sherman koşmaya başlıyorlar. Crabtree zıplıyor çünkü top ona doğru süzülüyor. Topu yakalamayı başarırsa takımını SB'ye çıkaracak. Bu inanılmaz bir olay. Nefesler tutuluyor. Aynı anda ondan bir adım önde olan Richard Sherman da zıplıyor. Topu engellemeyi başarırsa takımını SB'ye çıkaracak. Bu daha da inanılmaz bir olay olabilir.

Oluyor da. Sherman topu kesiyor. Süre doluyor. Seattle Seahawks Super Bowl'da. Maçı kazandıran harekete imzayı atan Richard Sherman'ın yanına muhabir Erin Andrews gidiyor ve olanlar oluyor.


Bunu sanıyorum izlemeyen kalmadı. Şu video da olayı daha detaylı anlamanız için size yardımcı olabilir. Ben de o son oyunu şu şekilde basite indirgeyeyim. Şampiyonlar ligi yarı final ikinci ayağı oynanıyor. İlk maçı deplasmanda 2-2 berabere bitirmiş Chelsea sahasında Real Madrid'i ağırlıyor. Durum 1-1 ve son dakika. Ronaldo karşı karşıya kalıyor, kaleciyi geçip topu boş kaleye yuvarlamak üzere ama o da ne, David Luiz kayarak topun kaleye girmesini engelliyor ve takımını finale çıkartıyor. Sonrası kaos, karmaşa.

Richard Sherman böyle bir adam ve bu tarz her hareketinden sonra eleştirilmesinden usandım. Cidden ne bekliyordu bunca kişi, Sherman'ın "Güzel bir maç oldu, bu sonucu aldığımız için çok mutluyuz. Şimdi Super Bowl'a odaklanıyoruz." demesini mi? Gerçekten bunları duymak sıkmadı mı artık? Sherman'ın dediklerine takımı ikinci plana atıyor ve galibiyette birincil payı kendine biçiyor deyip egoist damgası yapıştırmak mantıklı mı? Veya deli gibi bütün maç boyunca varını yoğunu ortaya koyduktan sonra o boşalmışlıkla yayına çıkan böylesine bir adamı bu kadar agresif bir tavır sergilediği için sorgulamak? Amaç ne?

Richard Sherman böyle bir adam. JR. Smith böyle bir adam. Mario Balotelli böyle bir adam. Bunlar böyle. Esas sıkıntı bu adamların her hareketinden sonra onları itin götüne sokmaya çalışan insanlarda çünkü onlar eğlenmeyi bilmeyen sıradan, sıkıcı ve heyecansız varlıklar.


Bu arada Erin Andrews de ne çekmiş be. Buraya ve şuraya da bakınız. Allah'tan o diğerlerine göre akıllı da bu açıklamaları yapabilmiş.

Super Bowl XLVIII
Seattle Seahawks-Denver Broncos
2 Şubat Pazartesi
TSİ 01.30
Fox Sports TV

0 yorum: