Uğur


Beşiktaş'ın şu siyahında arma ve Adidas logosu fazla aşağı konmamış mı? Tamam, çok dar kalıba sahip olduğundan Arsenal'ınki (bu dönem için) normalden üstte olabilir fakat...


5 yorum:

berat dedi ki...

Fenerbahçe'nin beyaz forması da bu kalıptan ve aynı şekilde aşağıda kalıyor. Orada yakanın düğmelerinden dolayı Türk bayrağı+adidas+arma'nın aynı hizada olmasını sağlamak için yapmışlar ama Beşiktaş'ta niye böyle? Üreticiye forma onayı için son tarih mart sonu. Acaba o tarihte Beşiktaşın olası şampiyonluğu için bayrağa yer mi açmışlar? ( öyle bi ihtimal var mıydı gerçi hatırlamıyorum)

Muratonovic dedi ki...

konuyla çok alakası yok ama bence siyah veya grimsi forma takım performansına olumsuz etki yapar. Paslaşmayı zorlaştırır.

Forma dediğin parlak renkli (kırmızı, turuncu, sarı) veya en kötü beyaz olmalı. Bu tip renkler görünürlüğü artırır ve paslaşmada takım arkadaşlarının seni daha rahat görmesini sağlar.
Yani demek istediğim topla dripling halindeki bir oyuncu etrafında renkli formalı takım arkadaşlarını daha rahat görür, siyah forma sanki kamufle olmuş araziye uymuş gibi.
Yeşil forma da aynı sebepten olumsuz etki yapar diye düşünüyorum.
Kalecilerin yeşil giyme sebebi de budur, rakip oyuncu yeşil giymiş kalecinin pozisyonunu net algılamasın diye.

L dedi ki...

@berat: ben de hatırlayamadım, ama olabilir. sonuçta daha 1.5 ay var o zaman önlerinde.

@murat: yeşilin sebebi o olabilir evet. ama sebeplerden biri de, yeşilin takım renklerinde pek kullanılmaması sanırım.

diğerine gelince, siyah bu açıdan olumlu etki vermez mi ya? sonuçta çoğu arkadaşını yine yeşil zemin üstünde görüyorsun.

Muratonovic dedi ki...

Siyah ile yeşil evet kontrast yapar biraz ama her türlü parlak renkli forma daha dikkat çeker.

Bu yeşil kazak konusuyla ilgili küçük bir not daha. Çok eskilerden hatırlıyorum, bi yerde mi okumuştum röportaj da mı dinlemiştim ne, kaleciler içinde yeşil kazak modası Schumaher ve Jean Marie Pfaff tarafından başlatılıyor. Özellikle Pfaff sürekli yeşil giyiyor ve işte bir röportajında dinledim mi okudum mu sebebi yeşil olunca santrafor benim yerimi kollarımı ayaklarımı rahat göremiyor diye açıklıyordu.

Muratonovic dedi ki...

şimdi biraz baktım da google'dan bir sürü sarı mavi kaleci kazakları da giymiş bunlar. Yanlış hatırlıyor da olabilirim tabi, o zamanlar mantıklı geldiyse demek öyle kalmış aklımda :/