Mateo


3-4 gece önce olsa gerek, Azarenka - Halep maçını izliyoruz. Ablanın giyim-kuşamı bayağı bir dikkatimi çekti. "Yeni mi gördün" diyen çıkabilir, fakat tenis izleme yoğunluğu değiştiği için bizde, ilk defa denk geldim.

Öncelikle şort: Yanımda, tenisle benden daha ilgili bir arkadaş vardı, "Şort giyebiliyor mu gadınlar ya?" dedim. "Tabii" filan dedi, izlemeye devam ettik. O arada ben bakınıyorum netten. Meğer sadece Azarenka giyiyormuş kadınlardan. O kadar kişi içinden yalnızca onun giymesi, eğer doğruysa, çok ilginç. 

Sleeve: Düz mantıkla, "Şortu tek bir kişi kullanıyorsa, sleeve takan daha azdır" demek kolay. Tenis dünyasında böyle bir tercihe şaşırdım (ben ilk defa gördüm çünkü), ama neden olmasın ki? Basketboldakiyle aynı kafa. Geçenlerde Dünya Şampiyonası'nda bazı atletlerde de vardı mesela. Beyaz renk tercihi, yeşil-fosforlu sarı uyumunu sikmiş biraz ama, "bokunu çıkartmayayım" da demiş olabilir.

Ayakkabı: Yanılıyor olabilirim diye daha dikkatli baktım, doğruymuş. Bunun da tenisteki yaygınlığını bilmiyorum. Şu Magistalar benzeri, bilek kısmı da olan ayakkapları. Daha uygun olabilir tenis için, konuya hakim olanlar yapmıştır zaten tartışmasını. 


Tenissever arkadaşlar katkıda bulunursa, sevinirim. 

0 yorum: