Elbet


Öncelikle Kaan Abi'ye selamlar. Kapakla ilgili iki eleştirim olacak.

1. Madem Zidane kapağa konacak, niçin oynadığı dönemden bir fotoğraf değil de, 2011'de oynanmış bir hayır amaçlı maçtan alınma, üzerinde o sezonun Real forması olan bir fotoğraf konuluyor? Duruşu kapağa uygun ve isim-numara güzel çıkmış diye mi? Tamam, belki hangi forma olduğunu benim gibi forma manyakları; kolda ne yazdığını da çok dikkatli kişiler merak ederek bulacak, ama yine de biraz daha hani...

2. Sol tarafa "hakkında yazılanlar" ve, bu sayıda yazan kişiler sıralanmış. Burada da bir olmamışlık var ya, neyse. En tepede "Zizou" yazıyor. Sağda at kafası kadar Zidane fotosu var, hadi tanımayacak adam da arkada isminin yazmasından çıkarır, ama oraya herifin lakabını yazıp da milletin kafasını bulandırmak neden?

Ertesi gün editi: Kaan Abi'den cevap geldi, merak edenler yorum kısmına.

2 yorum:

Dejan dedi ki...

1) Duruş vs. çok uygun diye aynen. o sezonun forması olup olmaması pek umurumuzda olmadı çünkü hem poz çok güzel hem de adam futbolu bıraktı. fransa, bordeaux forması dahi olabilirdi yani.

2a) hakkında yazılanlar/yazarlar kısmı var evet, bunun benzerleri yapılıyor. yani içerik açığa veriliyor biraz. örneğin cem dizdar yazmış; yazdığı şey konudan konuya sıçrıyor ama benim yazdığım cruyff'un barcelonası sıçramıyor. İçerik birinde konu, diğerinde yazarın kendisi zaten yayıncılık açısından bakarsan. eğer atladığım bir yer varsa daha açarsın burayı.
2b) Kapakta adamın fotosu olursa adı olmak zorunda, aksi olmaz ki. Her dergide böyledir hemen hemen. Zizou ile Zidane mevzusu zidane fotoda yazdığı için zaten. aynı kapakta iki zidane yazısı fazla, o yüzden biri zizou.

L dedi ki...

abi öncelikle eyvallah.

2a'da kastım şuydu: bir yandan yazarlar, bir yandan hakkında yazılanlar var. karışıyor gibi aşağı doğru okurken. ikisi ayrılsa bir şekilde, belki daha sağlıklı bir sunuş olabilirdi. yani camus hakkında yazılmış değil de, camus'nün bir yazısı bulunuyor gibi algılanabilir mesela bu şekilde.