Yıllar Boyunca Kobe Bryant - 1

Kobe yazılarına devam ediyoruz. Bir çeviri var şimdi. Kobe'yi, NBA'e girdiği ilk yıldan bu yana, her sezonunu bir nevi özet halinde (5 ana başlık altında) anlatan bir yazı. Oradaki gibi başlıklara bölerek yayınlamak daha doğru olur dedim.


"ÇOCUK"

-- 1996

Draft:

Bryant --playoff'lar dahil-- 1.500'ten fazla maçta oynadı; fakat favori ânı, parkeden değil, sahneden. "Hiçbir şey draft olmayı geçemez" dedi bir muhabire, geçen sonbahar. "Hiçbir şey bunu aşamaz. Bu an için hayaller kuruyorsunuz. Bu, her şeyin başlangıcı."

26 Haziran 1996'da, Charlotte Hornets, Kobe Bryant'ı 13. sıradan seçti ve Komisyoner David Stern onu NBA için resmen karşıladı. Her ne kadar 17 yaşındaki Bryant, koleji es geçip, Lower Merion Lisesi'nden doğrudan drafta girse de, ancak saf bir ergendi. Süper menajer Arn Tellem tarafından desteklenen Bryant, hedeflerine etki etmesi amacıyla draft öncesi workout'larını sınırlı tuttu. Nihayet bu yaklaşım işe yaradı ve Hornets, Vlade Divac için Bryant'ı Lakers'a takas etmeye karar verdi. Yaz sonu, Lakers, Divac'ın yerini serbest durumdaki Shaquille O'Neal ile dolduracaktı.

Kobe ve Lakers arasındaki evlilik, 20 yıl sürecekti. Tipik Kobe stiliyle, olayları bir motivasyon unsuruna dönüştürerek, draft günü takasını yeniden yazmayı yeğledi. 2014'de "Hornets, hemen draftın ardından beni kullanmayacaklarını ve takas edeceklerini söylemişti" şeklinde yazmıştı Twitter'a. "Teşekkürler."



-- 1997

Utah'taki Airball'lar:

Bütün 18 yaşındaki çaylaklar için büyüme sancıları kaçınılmazken, Bryant ilk olarak yeni ortamına ayak uydurmaya çalışıyordu? Sezonun büyük kısmını Del Harris yönetiminde yedek olarak geçirmesine rağmen, Slam Dunk'ı kazanıp sezonun All-Rookie 2. takımına seçilerek dikkatleri üzerine çekti. Taşaklı olduğunun kanıtları en başından beri vardı: Bryant, kazandığı Slam Dunk boyunca,  birkaç ay önce mezuniyet balosuna beraber gittiği  (ayrıca o anda tribünde ona tezahürat yapan) şarkıcı Brandy gibi saçlarını düzeltti. "Tarzına bakın, ahengine bakın" diyordu TNT yorumcusu Reggie Theus, yarışma boyunca. "Yürüyüş şekline bakın.  Havalı. Çok havalı görünüyor."

Birkaç ay sonra, Bryant'ın tez canlılığı, galibiyette olduğu gibi mağlubiyette de sahnedeydi. Jazz'a karşı oynanan 2. tur 5. maçında 14'te 4 şut isabetiyle oynadı ve uzatmada kaybedilen maçın son anlarında dört airball'a imza attı. Buna rağmen O'Neal, Bryant'ın şut kullanmak için gösterdiği hırsı övdü, ve Bryant'ın maç kazandıran şutları kullanmak için gösterdiği kararlılık, imajının ve basketbol karakterinin temel öğelerinden oldu. "Şimdi geriye bakınca hoş hatıralar olarak görüyorum" diyor Bryant, Los Angeles Daily News'e göre. "O zamanlar ızdırap vericiydi. Şekillenmeme yardımı oldu."



--1998

Tomurcuklanan Yıldız:

Harris tarafından hâlâ altıncı adam olarak kullanıldığı ikinci sezonunda, Bryant, taraftarlar tarafından All-Star oylama süreci boyunca daha olumlu bir muamele gördü. Lakerslı guard, John Stockton, Stephon Marbury, Jason Kidd ve Clyde Drexler gibi oyuncuları geride bırakarak,  400.000'e yakın oy aldı ve Batı takımında kendine yer buldu. 1998'de All-Star olmasıyla Bryant, 18 yıl sürecek bir seriye başlamış oldu (Lokavt sebebiyle 1999'da All-Star maçı oynanmadı).

19 yaşında, Bryant, tarihte All-Star maçında oynayan en genç oyuncu oldu ve 18 sayıyla Batı takımına liderlik ederken, bu sezon ortası vitrininde Michael Jordan'la ilk düellosunu da yaşamış oldu (Madison Square Garden'da, söylemeye gerek yok). Bir maç sonu demecinde New York'taki üst düzey performansın ardından Harris'in "Ağırdan al" şeklindeki tavsiyelerine uymasının daha zor olup olmadığı sorulduğunda, Kobe sırıttı ve şunu dedi: "Umarım."


0 yorum: