Florür


Bunun en meşhuru Belçika'nınki sanırım, son birkaç yıldır ara ara hortluyor: 2000'lerin başında altyapıyı kalkındırma hamlesi gelir, henüz yoldalarken, bir gazeteye haber olur bu yetişmekte olan gençler. "Aha ilerde Milli takım bu veletlerden oluşacak" derler. İsabet oranı yüksektir. Görmeyen kalmamıştır, ama konduralım yine de şuraya:


Belçika'nınki kadar meşhur olmasa da, İngiltere'de de var(mış) böyle:


Onlarda vaziyet berbat tabii. Üstünde duracak olursan, sabahı bulur.

Meğer bizde de varmış. Daha doğrusu, kendi açımdan bakacak olursam, biliyormuşum, ama unutulmuş bir şekilde. Eski dergileri düzenlerken, Haftalık'ın Aralık 2006'daki bir sayısının kapağında, bir zamanlar askerlere hitap eden malum şarkısıyla çok ses getirmiş hanımefendinin yüzünün etrafında bir yerlerde gördüm "Geleceğin Milli Takımı" ibaresini. 

Merakla içeri daldım ve:



2014 Dünya Kupası'na gidemedik, ama şu isimlere bakınca da, o dönem kadroya girip de şimdi alınmayan bir isim yok -- Batuhan bir sene önce yine bi' çağrıldı, sayılırsa o var. Bu 11 kişiden, yalnızca (haberdeki fotoğrafı yanlış kişiye ait olan) Semih Kaya şu anda kampta. O da yani, çoğu kişiye göre (ben dahil) orada işi olmaması gereken biri. Ama en azından, numunelik, bir kişi tutmuş dedirtiyor. 
Onun haricinde, belli seviyeye gelen Furkan, Sercan, Batuhan var. 

0 yorum: