Süper Lig

Pek basında yansıtılmıyor filan ama resmen müthiş bir mücadele var bu sezon ligde. 19. haftaya geldik, halen daha 4 takım şampiyonluk yarışında. Normalde olsa bu aralar 2 takım kalırdı yarışta. Kayserispor da saçma beraberlikler almasa onlar bile ucundan katılacak yarışa ama uzaklar.

Sivas'ın çıkışını bu kez sanki medya fazla abarttı ki, bu 4 takımın birden mücadele halinde olması yeterince vurgulanmıyor basında. Gerçi elbet birileri yakında ele alır ama, neredeyse lig başından beri durum bu. Ve herkes sanki ligin başıymış da, "yakında kopar 1-2 si" havasındalar.
Şu anda tablo Sivas(43)-Galatasaray(42)-Fenerbahçe(41)-Beşiktaş(40) şeklinde. Bu vaziyetin olsa olsa en erken 5-6 hafta içinde dağılacağını, ancak bu sürede 1 veya 2 takımın yarıştan kopacağını düşünürsek, ligin bitimine 6-7 hafta kala 3 ya da 4 takımın şampiyonluk için yarıştığı bir lig ortaya çıkıyor. Ve bunlardan biri Trabzon değil...

Durum böyle olunca da Avrupa kupaları'na katılacak takımlar da belli oluyor az çok. Tabii Kayseri büyük bir çıkış yapmazsa-ki sanmıyorum.

Sanırım Turkcell'in evvelki sezon için çıkardığı "Turkcell Süper Lig hiç bitmesin" sloganı bu sezon için cuk oturacak.

0 yorum: