Ezik

Kimseni dini inancına, etnik kökenine bir şey dediğimiz yok. Olamaz da. Ama olay gelip de, bu kimliği kendini mazlum durumuna sokup, çıkar sağlamaya gelince/dönüşünce sıçıyor.
Aleviler, pek bilinmese veya kaale alınmasalar da, cidden çok büyük bir kısmını oluşturuyor bu ülkenin. Çok varlar. Bir de kimliklerini pek açık tutmuyorlar, o yüzden her an bir aleviyle daha karşılaşma şansınız var.
Onlar da haklı aslında gizlenmekte. Eskiye göre azalsa da, halen daha alevilere olumsuz bakanlar var. Alevi vatandaşlar, açıkça kimliğini söyleyemiyor kimseye, gönül rahatlığıyla. Garip bir ülkeyiz. Bu ülkeyi yönetenler, dengeleri nasıl belirliyor, alah yardımcıları olsun. Tayyip'ten filan bahsetmiyorum ha. Gerçek yönetenler.

Bu geri çekilme hali, bir nevi eziklik yaratmış alevilerde;en azındanben böyle örneklere rastladım. Bazı sözlüklerde bazı ezik kişiler, süreklii kimliklerini ifşa eder vaziyette entryler giriyorlar. Tamam, bunu istemekte sorun yok ama, olay bir yerden sonra şovenizme dönüşüyor. Sanki bütün Türkiye alevilere karşı da, bir kendini savunma hali. Niye ki? Ne oluyor yani. Asimile mi ediyorlar seni, salak.

Aslında bu bir yöntem de olabilir. Nasıl mı? Bu amına kodumun Akp'si mazlum edebiyatıyla iktidara gelmedi mi? Halkın partisiyiz vs. diyerek. Aynı taktik. Kasıtlı veya kasıtsız, ne farkeder ki.

0 yorum: