İlk Maçlar


Play-Offlarda ilk maçlar oynandı evet. 1 maç dışında sürpriz yok. Belki 2 denebilir.

İlk gün Hornets, Spurs, Cavs ve Utah'ın galibiyetleri vardı. Spurs-Suns maçı zaten bu seneki Play-Offların nasıl geçeceğini ilk günden gösterdi. 2 uzatma, son saniye basketleri, geriden gelmeler, harika bir mücadele. Duncan mekanına gelince azıttı tabii. Shaq hani onu en iyi tutan oyuncuymuş ya, onu göreceğiz bu seride.

Paul her Play-Off maçında böyle oynayacaksa elerler Dallas'ı evet, ama öyle olacak mı, ben sanmıyorum. Kidd-Nowitzki ağırlığını göreceğimizi umuyorum ben yakında.

Böyle giderse Uta-Hou serisi 4-0 bile biter çok rahat. Bobby Jackson 3/15 atarsa, benchten destek gelmezse, T-Mac de atamazsa...
Ha Utah çok mu konsantre? Hayır, ama Rockets öyle bir halde ki, az iyi oynasalar yetiyor. Belki 1 maç alırlar, o kadar. Durum çok vahim.

Hornets için olanlar, Cavs için de geçerli. Arenas iyi oynadı ama, sonlarda çok kaçırmış. Yeter artık şu "James attı, Cavs kazandı" olayından gına geldi;ama devam ediyor hala, edecek gibi de. Hiç objektif bakamayacğım bu seriye. Wizards kazanmalı, o kadar. Jamison da adam olsun daha isabetli atsın...

Lakers-Denver maçı müthişti. Lakers, maçın başı ve 3. çeyreğin başlarında "nasıl oynanır" dersi verdi. Denver çok dağınık. Maç kazanabilmeleri veya seriyi alabilmeleri için, çok isabetli atmaları gerek. Öbür türlü çok çok zor.
Bir ara maçta şu görünüm vardı:Topun herkesin eline değip, asist sonucunda sayı bulunan Lakers hücumları ve karşılığında, Denver'ın Melo veya Ivy ile gelip şutu salladığı ataklar vardı. Takımların yaptıkları, o kadar birbirinden kopuktu ki, bir ara maç bitmiş gibi Lakers oyuncuları saldı. O arada da Kleiza ve J.R manyağı girip üstüste sayılar bulunca, maç dengelendi. Ama 3. çeyreğin başında yine azıtınca Lakers, maçı aldılar.
Gasol, kariyerinin ilk Play-Off galibiyetini yaşarken, harikalar yarattı. 36 sayı, 16 ribaund, 8 asist, 3 blok. Ve burakamlara 4. periyodun başında ulaşmıştı hemen hemen, onu da söylemeli. Lakers "makinası" öyle tıkır tıkır işledi ki, o da çoğunlukla doğru yerde bulununca, atakları rahatça tamamladı. 12 maç, 3 seri ardarda kaybettikten sonra, iyi aldı hıncını.
Kobe 32 attı belki ama, ilk 3 periyot bomboktu. Yine de büyük oyuncu olduğunu, son çeyrekte sorumluluk alarak gösterdi. Serinin bundan sonraki maçlarında böyle olmaz büyük ihtimal tabii.
Ayrıca Odom da yine çok iyiydi.
Melo-Ivy ikilisi 22/50 attı.
Maçta Kaan ve Murat abilerin dedikleri gibi, bu takım Bynum ve Ariza'sız böyleyse, onlar gelince ne olacak Allah bilir.


Magic Raptors'u ilk çeyrekte yendi. 43-23 bitince ilk çeyrek, gerisi de öyle devam etmiş. Hido 21-6-6. Howard 22 ribaund.

Celtics, Hawks'ı rahat geçti. O maç da erken çözülmüş. Mike Bibby 2/10 atarsa normal. Diğerleri de isabetsiz atmış.

Ve işte sürpriz: 76ers:90-86:Det. Deplasmanda alınan bir galibiyet. Saha avantajı ellerinde. Peki eleyebilirler mi Pistons'ı? Çooook zor. Eğer olursa Dumars takımı dağıtır, yeniden kurar. Elemanlara da helal olsun. Igo isabetsiz atmışken böyle bir galibiyet.
Sheed 24 sayı-7 blok. Belki de daha fazlasını yapmalı.

0 yorum: