Fatih Hoca Sıçar...


A Milli Takım kadrosunun açıklanmasının ardından en büyük tartışmanın Hakan Şükür'ün alınıp alınmayacağı olacağı düşünülüyordu ama, öyle tercihler oldu ki, bu hafif kalacak belki.
Önce kadroyu bir yazalım.
Kaleciler:Volkan, Rüştü, Tolga Zengin.
Defans:Servet, İbrahim Kaş, Gökhan "Cam", G.Gönül, Sabri, E. Aşık, Hakan Balta, Uğur Boral.
O.Saha:Emre, Ayhan, Tümer, M.Aurelio, Arda, M.Topal, Yıldıray, Hamit, Colin Kazım, Tuncay.
Forvet(ki açıklamada hücum oyuncuları olarak geçmiş): Semih, Nihat, Mevlüt, Gökdeniz, Halil.

Bunların 3'ü çıkacak. Önce çıkabilecek olanları bir inceleyelim. Defans kısmından pek kimsenin çıkacağını sanmıyorum, çünkü zaten ordaki oyuncuların 3 tanesi aynı zamanda orta saha'da da görev alabiliyor.
Orta saha'ya bakarsak, sakatlığı ne durumda bilmiyorum ama, yetişemeyecek olursa Hamit çıkar, o kesin. Onun dışında Ayhan muhtemel oyunculardan. Bir de Kazım. Elemelerde oynadığı maç yok. Topal'ı çıkartırsa isyan başlatırız.
Forvet için de Mevlüt aday görünüyor. O da elemelerde filan yoktu.

Fatih hoca kimlerle takışmıştır, ASY'ye gelir mi gelmez mi, kimlere dargındır bilmem ama, Emre Güngör'ü almadı ya...çok küfür yiyecek, o kesin. Yav Gökhan Zan ve İbrahim Kaş kadrodayken Emre nasıl olmaz. Akıl mantık almıyor. Nedir bu ya. Sırf son maçı izleyip bu adamı kadroya almak için yeterli. Yeni bülent korkmaz. Belki daha da iyi olacak. Tam cengaver. Çok merak ediyorum bu Gökhan Zan malı böyle büyük bir hata yapacak olursa ne olacak.

Defansta Servet'in durumu çok mühim. Dün akşamki maçta sakatlandı, kutlamalara bile zor çıktı. Yüzünden düşen bin parçaydı. İnşallah yetişir turnuvaya. Onun varlığı/yokluğu çok önemli. Güven de kazandı. Yakında öğreniriz akıbeti, oynar mı oynamaz mı.
Emre Aşık'ın seçilmesine laf edenler var, yazık. Gidin gözünüzle izleyin maçları. Veya Türk futbolunun son 10 yılını inceleyin gidip.

Topal'ın olması rahatlattı bizi. O da olmayabilirdi ha! Olur olur yani. 11 oynamaz evet ama, ufak bir aksilikte görevi en iyi şekilde yapar.
Benim şöyle bir önerim var Milli Takım için. Öneri derken hani, bir 11 taslağı. Fatih hoca görecek değil ya, öyle kendi içimde.
Volkan-Gönül, Emre, Servet, Balta-Aurelio, Emre- Arda, Tuncay, Hamit(Kazım)-Nihat. Yani bir nevi 4-6-0. Bu sistem çok yararlı olabilir takım için. Bunun, böyle düşünmemin sebebi de şu:forvette Nihat dışında banko yok. Ve ileri kısmın nasıl kurulacağı muallakta. Arda sol kanatta kesin gibi. Sağlıklı olursa da Hamit sağda. Tuncay'ı da kadroya bir şekilde sokmak isteyecektir
. Nihat'ın arkasında Tuncay olabilir. Veya Hamit. Ama Gökhan-Hamit sağ kanadından da vazgeçilmez. Bir ihtimal Gökdeniz olabilir. Forvet kurgumuz gidişatı belirleyecek.

Bir eksik daha geliyor, hazır mısınız...
Mehmet Topuz!! Evet, o da yok. Derinlemesine ne yazalım ki daha. Yok işte, nasıl olmaz. Ama olduruyor sinyor Terim.
Ümit Karan, misal. Elbet birileri kesilebilirdi. Ne bileyim. Mevlüt'ün ne ekstrası var da Ümit'i almıyorsun. Nasıl açıklayacaksın bunu.

Mehmet Yıldız... O tip oyuncuya ihtiyacın olmayacak mı? Tabii ki olacak. Ama seçmedi işte.
Gökhan Ünal hakeza.
Hiç farketmiyoruz ama hücumda dehşet bolluk var. Yav Necati Ateş yok. Olmalı demiyorum bak. Öyle bir adamın ismi bile geçmiyor tartışmalarda.
Hiç kimsenin aklına gelmemiş sanırım, ben okumadım. Ama benim aklıma geldi. Fatih Tekke. Gerisini siz düşünün.
Şöyle bir şey var:forvet sayısına baktığımızda sanki azlık var. Yukarıdaki isimlerden sanki 2-3'ü sıkıştırılabilirdi. En başta Hakan olmak üzere. Az önce söylediğim bolluk kullanılmalıydı sanki.
Bilemiyorum. Yapılacak hatalarda, birtakım sorunlarda, bu ismini saydığımız oyuncuların yokluğu tartışılacaktır.

Muhtemelen 11 şu olacak:Volkan-Gönül, Emre, Zan, Balta-Hamit, Emre, Aurelio, Arda- Gökdeniz, Nihat.

Son bir eksik:İbrahim Toraman. Kaş var, Toraman yok. Düşün düşün, sinirlen. Acaba gitsen, Fatih hoca'nın bu konuda "mantıklı" bir açıklaması var mı, çok merak eder.
Bir tane daha. Tolga Zengin kimdir, ne yapmış da kadroya alınıyor. Aykut nerede...

Ha mesela, Mevlüt Erdinç çıkar gol atar, gruptan çıkarız. O zaman da tam tersi olur. Ama, bilemiyorum. Pek olumlu gözükmüyor durum. Yine de bu kadro iş yapabilir tabii ki. 5 maç iyi oyna, daha doğrusu "doğru" oyna, finale çık. Al sana başarı.

Vardır daha yazacak sanırım da, şimdilik kalsın böyle.

Edit:Servet kadrodan çıkarıldı ve Emre Güngör alındı yerine. Maalesef duvarımsı Servet-Emre ikilisi olmayacak ama, en azından Emre'nin orada yer alması biraz su serpecek yüreklere.

0 yorum: