Kabze


Lig Tv hafta başından beri son 8 sezondaki Gs-Bjk maçlarını gösterip duruyor. 3-4 defa denk geldi, izledik her seferinde. Çünkü orada bir maç var ki, sence-bence'den öte, Gs tarihinin en büyük, en önemli maçlarından biridir. 05-06 sezonunun 2. devrede, İnönü'de oynanan Bjk-Gs maçı.

Bu maç öncesinde Gs ve Fb aynı puandadır ama, ikili averajda üstünlük Fb'nindir. Bitime 2 hafta kala da, Gs'nin oynayacağı maç, İnönü'de Bjk iledir. Yenmek şarttır. Az olan umudu son haftaya taşımak istiyorsa, kazanmak zorundadır Gs. Fb de o hafta sanırım evinde Erciyes ile oynuyordu. Maçı erken kopardı onlar, zaten 4-2 bitmişti herhalde.
Biz ise 51.dakikada Tümer'in attığı golle yenik duruma düştük. Sonrasında manyak gibi saldıran bir Galatasaray. Maçın gollerini izlerken bir daha dikkat ettim de, ilk golü atarken, görüntüde tam 7 sarı-kırmızı formalı oyuncu var. Doğal olarak sonradan giren Hasan Kabze, 64'te ilk golü buluyor. Ardından yine bastırıyoruz, klişe deyimle "tüm kozları sahaya sürüyoruz". Bu maçı çok yakın bir arkadaşımla bi' kahvede izlemiştik. Sadece biz varız Gs'li namına mekanda. Geri kalan hepsi, Fb'li. Hatta bizim maçın son dakikalarında elde bayraklar, tura çıkmak için bekliyorlardı, o derece.
3 dakika uzatma verdi hakem, gol gelmiyordu. Arkadaşım 90 artı 2 gibi "hadi abi yürü gidelim" dedi. Ben de her zaman savunduğum "bitene kadar bitmemiştir" felsefesi uyarınca "dur bekle az daha" dedim. Neler gördük çünkü böyle.
92.30 civarı top Cordoba'nın elindeydi. Normal şartlarda bütün umutlar, burda biter, öyle değil mi? Ama hayır işte. Cordoba'nın diktiği top, Sabri'nin ayaklarına düştü, o da hemen ortaladı. Kral indirdi, top sekti, Hasan vurdu.

...

Sonrasını bilmiyorum tam olarak. 2 kişiden çıkan binlerce kişilik ses, mekandaki Fb'lilerin dumuru, ve daha bir sürü şey. O golden sonra şampiyon olmasak bile olurdu, inanın. Üzülmezdik.
Ardından neler olduğunu herkes biliyor. Son hafta, Fb'nin sıçışı. Ve gelen 16. şampiyonluk.


İşte o maçtan beri ne zaman Gs-Bjk oynasa, aklıma sadece o maç geliyor, hatta "o gol". Bugünkü maç hakkında bir şey diyesim yok, o zaman takımda olanlar, o maçı anlatsalar takım arkadaşlarına, yeter de artar. Keşke Kabze de şimdi takımda olsa. Hatta bu maçta oynayabilseydi.

1 yorum:

Haketo Zaman dedi ki...

Kral indirdi, top sekti, Kabze vurdu.

...

ve o sırada Avrupa Café'de, üst katta oturan beş Galatasaray'lı, aşağıdaki yüze yakın Fenerli'nin kafasına 20 tane sandalye... Çıplak ayakla ayaza Allaaaah!!