March Madness


Buralara kadar gelip bizi okuyorsanız, az da olsa basketbol kültürünüzün olduğunu varsayıyorum. Az da olsa basketbol kültürü olan insanların yılın bu dönemlerinde dönen meselenin ne olduğunu, nasıl olduğunu bildiğini de...

"NCAA Playoffları" başladı. Play-off ağacı burada. (Çok deli okuyucumuz varmış gibi şey de diyeyim, tahminlerinizi yoruma bekleriz.)
Benim tahminlerimdeki ilk sürprizime bugün tanık olduk. Cleveland State yılın en overrated ekibi Wake Forest'ı ilk turda turnuva dışına itti.
Okulunu pek sevmememe rağmen bizim eyaletin takımı olması dolayısıyla tuttuğum Washington Huskies yarın (sizde bugün) Purdue ile karşılaşacak, onları geçerlerse rakipleri diğer Huskies, UConn. Washington için "nerede tırak, orada bırak" bir turnuva bu. Elite Eight maksimum olur onlar için.
Şampiyonluk favorim ise Louisville Cardinals. Rick Pitino'yu severim. Takıma fenomenal bir savunma yaptırıyor. Earl Clark da hücumu sırtlamış durumda.
Hansbrough'un son sezonu, UNC bir şey yapabilir mi? Obama onları seçti şampiyon olarak, bana göre zor. Point Guardları Ty Lawson'un sağ ayak başparmağında sakatlığı var, ne zaman oynayacağı belli değil.
Bir diğer aday Oklahoma Sooners. Blake Griffin diye bir canavara sahipler. Tipini görseniz ağlarsınız, kızıl kafa bir şey. Ama son zamanlarda ne NCAA'e ne de NBA'e onun kadar "tough" bir oyuncu gelmedi. Kafasını yere vurup bilincini kaybetti, iki dakika sonra kendine gelince koça sormadan oyuna girmeye çalıştı, engellediler tabii. Oklahoma ve UNC'nin yolları da Elite Eight'te kesişiyor. Erken final.
Geçen senenin finalisti Memphis, şampiyonu Kansas plase. Sürprizim ise Duke'u geçerlerse Balbay'lı Texas. Uzunboynuzların yolları bayağı zor. Duke, muhtemel UCLA ya da Nova, peşinden Xavier ya da Pitt. Pitt de birinci sırada olmasına rağmen şu ana kadar oynadığı oyunla pek umut vermedi bana turnuvada, NCAA'de de boşu boşuna 1 numara olunmaz yalnız dikkatli olmak lazım. Sopcast kullanın maçları izleyin.
Vakit oldukça ben de ekleyeceğim.
Lappapınız bol olsun.

0 yorum: