2

Şu kısır, fakir, sefil, sakil futbol dünyamızda nadiren de olsa güzel şeyler görebiliyoruz ve bu güzel şeylerin ikisi şu son 2 günde oldu.

1. Hollandalı Evert Jan Derks, Futbol Akademisi Koordinatörlüğüne getirildi. İsterse bu adamı Hollanda 3. liginde bir takımdan getirsinler, hiç önemli değil. Mesele oradaki mentalitenin, sistemin buraya taşınması. O da olacak gibi. Allahım bu günleri de mi görecektik.

2. Bu da çok mühim bir hadise. Terim bıraktığında, herkes bi' yandan yerli hoca gelsin diyordu, ama kimsenin önerdiği isim yoktu. Tabii Abdullah Avcı'yı bilenler dışında. Benim o U-17 başarısından ve futbol anlayışını gördükten sonra Milli takım için ilk istediğim isimdi kendi adıma. Ama memlekette işlerin nasıl yürüdüğünü bildiğimizden, umudum da yoktu. Ama şöyle bir bakınca da, yerli başka isim yok hakikaten. Yılmazvuralgiller hariç tabii.
Şimdi Avcı 2. adamlığa getirildi. Muhtemelen yabancı hoca getirileceğinden, uyum ve altyapı gelişimi için Avcı onun altına yerleştirilecek. Umulmaz bir şekilde doğru karar.

0 yorum: