Koyu-Açık

Son zamanlarda bu forma işlerinde garip bir vaka var. Üst açık-alt koyu awayler oluyor çok sık ama, bunun tersi, yani üst koyu-alt açık awayler neredeyse hiç yoktur. Fakat bu son zamanlarda ufaktan görmeye başladık.
Bunlar da kendi içinde ikiye ayrılıyor.

1. Direkt öyle olanlar
2. Mecburiyetten öyle giyilenler

Birinci kategoriye örnek, Valencia'nın geçen sezon ve bu sezon giydiği siyah-turuncu away. Bu sezonki ile geçen seneki birbirinin aynısı ama, marka değişmesine rağmen aynı. Sanırım sevildi ve Kappa'dan rica edip onlara da ürettirdiler. Öbür türlü zor çünkü.
Geçen seneki bu:

Bu seneki de şu:



İkinciler ise, aslında alta koyu şort olup, karşı takımın formasıyla karışmaması amacıyla açık renk şort giyip kombinasyonu değiştrenler. Bu vaziyete örnek de şunlar:



Bunların arasından da Manchester United örneği ayrılıyor biraz. Normalde yok bu kombinasyon. Hatta o maçta niye beyaz kombinasyon giyilmemiş, o da ilginç. Herhalde riske atmayalım diye bunu yapmışlar. Mesela beyaz-mavi'nin diğer versiyonu beyaz-beyaz ama, bunda böyle bir şey yoktu. Yapınca oluyor tabii.

Bir de eski örneğini buldum bakınırken, ki Lyon nadiren giyerdi bunu da.

4 yorum:

Selocan dedi ki...

Aslında bir konu yazmıştık ya biz. 2 beyaz şort yapılmaz gereksiz diye, sen yazmıştın hatta. Manchester formasına bakacak olursak bu seneki beyaz şortun yanındaki kalın bant kırmızıdır bilirsin. Ancak bu formaya bakarsak mavi bant geçilmiş away renklerinden. Fakat acaba bu şort kaleci şortu mudur ? Yoksa bir kırmızı bir mavi bantı olan 2 farklı beyaz şort mu yapmış man u?

L dedi ki...

kaleci şortu değil abi. bu şey sanırım, geçen sene cl finalinde giyilen düz beyaz şortun, bu seneki "v"li düzene uygun olanı. hani şort yanlarındaki şeritler kalın ya bu sene, o bağlamda. bu sene beyaz-beyaz giyecek olurlarsa, o şort olacak yani.

Selocan dedi ki...

Demekki 2 tane beyaz şort yapmışlar hmm..

L dedi ki...

pek sayılmaz abi. işte bu sezon genel kreasyon değişince, şortu da uydurmuşlar oraya.