4 Guard

2 oyun kurucuyla oynamak, (veya 2 guard diyelim) son zamanlarda sık gördüğümüz bi'şey. Ne bileyim Usa'de Paul-Deron oynuyor, Dallas'ta Kidd-Barea son dönemde hep ilk 5 çıkıyor. Denver'da Chauncey'nin fiziği sayesinde Ty ve Billups öyle oynuyor bazen. Daha da bir sürü örneği var.
Ama mesela, bunun 3'lüsünü pek göremiyoruz. İlk akla gelen Yunan Milli Takımı'nda uygulanan Spanoulis-Papaloukas-Diamantidis troykası. Ne kadar işe yaradığını da biliyoruz, acayip şeyler yapıyor bu üçü. Geçen bir Bucks maçında da Skiles yaptı bunu. "Size" açısından riskliydi, ama yaptı. Jennings-Ukic-Ridnour üçlüsünü bir arada oynattı. Yaratıcılık açısından güzel, ama karşıda yapılı bir sg varsa, ya da Lebron gibi bir 3 numara, o iş yatar. Yine de sonuçlardan öte, ilginç bir deneydi. Belki yapıyordur yine arada.

Bunun da bir adım ötesini ben az önce gördüm:4 guard. McMillan abi, az önceki berbat Magic maçında, son dakikaları Miller-Blake-Bayless-Roy-Alridge. Ortalıkta 3 numara bile yok yani.
Tabii insan merak ediyor, ne kadar işe yaradığını. Söyleyeyim hemen:Bu dörtlü, toplam 4 asist yaptı. Hepsi birer tane. Ama onlar da ne zaman?
Burdan hemen, takım genelindeki asist sorununa da bağlayayım. Blazers, maç boyunca sadece 7 asist yaptı. Zaten bunların biri, ilk pozisyonda, hemen hava atışı'ndan sonra. Hani tıpkı Magic'in devre başlarında hep topu Howard'a indirip, sonra suratına bile bakmaması gibi. 2 tanesi de, maç koptuktan sonra, takımın bulduğu son iki isabette. Bu arada kalan 47 dakikada, Blazers takımı sadece ve sadece 4 asist yaptı-onların ikisi de son çeyreğin başındaydı. Bir de şöyle söyleyeyim:Son çeyrek başında takımın yanlızca 3 asisti vardı. Ve bunların hiçbiri, yukarda maç içinde bir dönem birlikte oynadığını söylediğim dörtlüden değildi...
Hepsi son çeyrekte, numunelik olarak birer asist yaptı. Yılmaz Vural'a bağlamak istemiyorum ama, 4 guard oynatıp da, bu sonuçlara ulaşan takımın, ben ağzını burnunu kırarım arkadaş.

Hadi geç birlikte oynamayı, 4 tane guardın, toplam asist sayısı, maçın kafa kafaya olduğu dönemde sadece 2 ise, bu ciddi bir sorun.

0 yorum: