Çubuk


Galatasaray'ın pembe forma için reklam filmi çekeceğinden bahsederken diğer blogda, araya ufak bir Fenerbahçe bilgisi yapıştırmıştım. Fenerbahçe de nostalji formalarının yer aldığı bir film çekmiş, yayınlanması yakındır. Film 1907 yılından 2010 yılına kadar olan bütün çubuklu formaları kaplayan hem nostalji hem de home formaya verilen değeri taşımayı amaçlayan ve de yeni sezon çubuklu formasını tanıtacak bir film olacakmış, duyumlar bu yönde. Öncelikle bu takım, 1907 yılından 2010 yılına kadar giyilmiş olan bütün çubuklu formalara sahip mi ? Gerçeklerine sahip değillerdir, ancak resimlerde de görüldüğü üzere kaliteli retrolarını yapmışlar. Bu bile çok büyük bir alkışı hakediyor. He eğer hepsinin orjinaline sahipseler gidip veririm arkadan...


Herifler çubuklu forma tarihleri hakkında büyük, kapsamlı ve tarihsel bir film çekiyorlar. Filmlerinde çubuklu formadan, yani home formalarından bahsediyorlar. Tarihleri boyunca giymiş oldukları bütün home formalarını bu filmde toplamışlar. Bizde ise; Hala parçalıyı savunmak kişisel zevk, sarı kırmızıdan başka bir 2. home yaratmaya karşı olmak kendi kafamızdan kurallar uydurmak, çubuklu formanın bizim tarihimizde kapsamlı yeri olmadığını söylemek ise zevkimizi tarihimizden üstün görme cürreti olarak algılanıyor. Aferin bize devam edelim bakalım.


Galatasaray da çubuklu forması için böyle tarihsel bir film çekmeli. Parçalıyı ise düşünürüz...

3 yorum:

b.p. dedi ki...

kulüpte çok az sayıda 1960 yılından önceye ait orjinal forma var. Onlarda başkalarının koleksiyonuna ait, sadece sergilenmesi için kulübe verilmiş. Ama 1899'dan bu yana eldeki fotoğraflarda görebildiğimiz formaların kaliteli replikaları yaptırılmış. Müzede ve kulüp binasında sergileniyor hepsi.

Yıldırım dedi ki...

yeşil kafalı febeliler :))) çok yakışmış bu arada.. febenin tarihindeki bütün siyah beyaz fotolara bak böyle saçma sapan retro formalar göremezsin.. hele hele müzeye retro forma (aslında çakma forma) koymak da ayrıca ayıptır.. schumacherin giydiği adidas sarı formanın çakması bile diil artık müzedeki, tam bir uyduruğu.. bizim müzemizde böyle saçmalıklar yok hiç diilse..
kendimizi eleştirirken boş yere rakibi övmeye çalışmayı doğru bulmuyorum.. ewet bizim home formamız kesinlikle parçalıdır.. ama bırak 2000leri 50lerde 60larda 70lerde dönem dönem çubuklu forma giydik biz.. bunu da görmezden gelemeyiz.. Gsarayın çubuklusuda genelde daha kalındır febeye göre...

b.p. dedi ki...

ne desek nafile...
sizi kendi kendinize bırakmak en iyisi...