Basit


Futbol sanılandan kolay bir oyun. Veya şöyle söyleyelim, gol atmak kimi zaman çok basit gerçekleşebiliyor. Organize olmadan filan. Böyle olunca da sürprizler ortaya çıkıyor bu oyunda. Bkz. yukarıdaki resim.
Bu vaziyetlere sık sık değiniyorum. Yoksa diğer türlü bu oyunu kavrayamayız.

Beyaz takım bütün maç "oynar". 1 tane atar, 3-4 tane de kaçırır. Koyu renkli takım ise hiçbir şey yapmaz. Sadece hiç beklenmedik bir oyuncusu aniden bir ara pas çıkarır. Takımın çabukluğuyla bilinen bir oyuncusu da bu pasa hareketlenir ve kalecinin üstüne vurur. Fakat kaleci yetersizdir ve yer bunu. 1-1 olur.
Sonra da kaleye 30 metre mesafede o koyu renkli takımın bir oyuncusu "bir şut çekeyim" der ve patlatır bir tane. Top da resimde gördüğünüz yere gider ve gol olur. Koyu renkli takım "hiç bir şey" yapmadan kazanır.

Futbolu sevip izleyen kullar da, rövanşta futbolun adaletinin işlemesi için dua eder...

5 yorum:

keymark9 dedi ki...

futbolun adaleti 25 nisan da yerine gelcek hiç merak etme sevgili fenerbahçe düşmanı

keymark9 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
L dedi ki...

hocam, oynayın hak edin yenin. bir şey diyen yok buna.
ama gerçekleri söyleyince düşman oluyoruz tabii.
canın sağolsun.

keymark9 dedi ki...

oynamadan mı geriden gelip chelsea gibi takımı yendi bu takım. hiçkimse fener için oynamadı diyemez. öyle ki futbol sadece hücum değildir. mücadeledir de aynı zamanda. ballack makalele lampard gibi bir orta saha karşısında hiç de ezilmeyen maldonado mehmet ikilisini hiç yazmayın. joe cole gibi ingiltere'nin en iyi kanat adamlarından birisini yok eden gökçek de olmasın yorumlarda. 75 yıl sonra ilk onbir başlayan önder'in sırıtmamış olmasını da yazmayın ama şöyle yazın fener 2 bal gol attı çelsiyi yendi. farklı maçları izlemediysek benim gördüğüm çelsi inanılmaz bir futbol oynadı maç boyu. orta sahada basmadık yer bırakmadılar fakat kaybattiler. buna sadece şans demek ayıptır, kıskançlıktır, düşmanlıktır. o maçı çevirmek tecrübedir, hırsdır, inançtır, kaybedecek bişeyi olmamaktır.

Haketo Zaman dedi ki...

@keymark9

paşam noldu..

söyle keymark9 söyle, söyle ne olduuu...