Kaka Vs. Cr7


Bu sezon olduğu gibi geçtiğimiz sezon da, yarı finallerden birinde 2 büyük takım ve 2 büyük (ve genç) yıldızın kapışmasına sahne olmuştu. Bir yanda Kaka ve Milan, diğer yanda C.Ronaldo ve Manutd.
Kazanan Kaka ve Milan oldu. Gerçekten Ne Ronaldo ne de Manutd (ilk maçı almalarına rağmen) pek bir varlık gösteremedi seride. İlk maçı 90. dakikada Rooney'nin golüyle aldılar ama bu ancak geçen gün Fb'nin ilk maçı 2-1 alıp sonra paşa paşa elenmesine benziyordu. Bir de o maçtan akılda kalan Ertem Şener'in gaza gelip deli gibi bağırmasıydı. Normal bir gole "Harika bir gooğğoolll" diye bağırmak filan.

Ve şimdi bu sezon. Manutd yine yarı finalde. Fakat bu kez daha güçlüler, daha formdalar. Hatta neredeyse favoriler. Rakip de Barça. Karşılarında yine büyük bir takım, yine bir büyük yıldız; Messi. Hatta rahatça söyleyebiliriz ki, kişisel açıdan Ronaldo'nun en büyük rakibi.
Muhteşem olacak. Geçen yıl kaybeden Ronaldo, bunun acısını Messi'den çıkaracak mı bakalım? Bu, takımı için de geçerli tabii.

Lafı geçmişken;Bu sezonun son iki aşaması (yarı final ve final) ilginç sonuçlara gebe. Bir kere zaten yarı finalin bir kolu Chelsea-Liverpool "derbisi". Son 4 yıldaki 3. yarı final eşleşmeleri. Messi-Cr7 rekabetinden yukarıda bahsettik. Onu da bırakın, Manutd-Barça eşleşmesi her türlü müthiş. Umarız takımların kapasitesi oranında zevkli geçen bir seri olur.
Eğer finalde Barça-Chelsea olursa, 4. sezon üstüste Cl'de oynamış olacaklar. Ve de bu kez finalde hem de! Barça-Liverpool olursa da, geçen sezonki serinin rövanşı olacak. Bu eminim Barça tarafı için ekstra konsantrasyon aracı olacaktır. Manutd-Chelsea olursa, bu 2 takım 2. cephede de savaşıyor olacaklar, ligden sonra. Manutd-Liverpool olursa ise, Avrupa kupaları'nın 2 büyük İngiliz takımı'nın kapışması olacak. Onun bile ayrı önemi var.

Anlayacağınız finalde hemen hemen her ihtimal, bir anlama sahip. Daha farklı gözle izlememiz gerekecek. Belki de en zevkli Cl sezonu olacak bu sezon. Umarım beklediğimiz gibi geçer.

0 yorum: