Çarşı


Son yıllarda Beşiktaş'ı aşmış geçmişti Çarşı. O kadar içtendiler ki, her takımdan taraftar, futbolu seven her insan Çarşı aşığı kesilmişti. Biz de hemen hemen öyleydik.
Ve bu oluşum, çok az kişi veya topluluğun cesaret edebileceği bir iş yaptı. Kendini feshetti. Sebep olarak da bazı eleştiriler ve Çarşı'nın Bjk kimliğinin önüne geçmesi söylendi. Eleştiri kısmını bilemem ama, ikincisi haklı. Çarşı öyle bir hale geldi ki, cidden Beşiktaş'ın önüne geçti Hele de Bjk başarısızken olunca bu, iyice abartıldı.
Türkiye taraftar grupları konusunda çok yetkin bir ülke değil. Doğru düzgün bir tane vardı. Hatta yabancılar bile yavaş yavaş tanıyıp takdir etmeye başlıyordu. Bazı anketlerde Dünya'nın en iyi taraftar grubu oldukları filan söylendi. Real Madrid'den bazı kişilerin onları incelemeye geldiği söylendi. Bunlar çok büyük şeyler.
Ama artık yoklar. Varlıklarını kendileri sonlandırarak, iyice efsane oldular.
Bazıları "yaav aynı adamlar duruyor nasılsa, devamı olur, bir daha kurulur" filan diyorlar ama laf-ı güzaf. Bitirdiler işte. Yenisi kurulsa ne olacak. Anlamıyorlar işte.

0 yorum: