PLAYed & OFF


Tam bir playoff mücadelesi gördük. Son şampiyon, bilibili'nin takımı San Antonio Spurs evinde öne dahi geçemeden verdi maçı. Lakers'ın bu performansı Utah serisini hatırlattı. Utah da birden çok kere LA'in kıçına kadar gelip öldürücü darbeyi vuramamıştı.

Son dakikalara gelirsek en acilinden. Lakers 8 sayı önde, Gasol serbest atışlar kullanıyor. Her şey burada başlıyor. 2 dakika küsür var. İkisini de kaçırıyor sayın Katalan, peşinden Emmanuel serisinin başrol oyuncusu Bilibili sahneye çıkıyor, belki de bu seride yaptığı en büyük işi yapıp o üçlüğü sokuyor. Peşinden bir top kaybı, Parker turnikesi. (Ki bu turnikede yakından bakarsanız dünyanın en temiz ve en noktalayıcı bloğuydu o top Joey Crawford'a selamlar.) Peşinden KB24 hazretleri 30 saniye kala topu tutacağına turnikeye gitmesi, peşinden gelen Spurs hücumu 28.2 saniye kala farkı 2 sayıya indirdi. Fisher'ın şutu, ribaundu "Big Kolpa Bob"un ayağından sektirmesi ve Lakers hücumu. Ancak burada da sevgili hakemlerimiz, ya da 24 saniye saatini tutan lavuk, her neyse o elemanın hatasıyla Lakers'a yeni saat verilmiyor ve 2 saniye (hatta daha da az 1.bi' şey) kala Kobe zorlama bir şutu kaçırıyor. 2.8 saniye var. Mola ve sonrasında Spurs istediği oyunu oynayamıyor ve top yaklaşık bir 12 metre uzaklıktaki Brent Barry'e gidiyor. Paşamın kendi ağzından dinleyelim:

"İstediğimiz seti oynayamadık. Top elime gelince birden şaşırdım. Faul tartışmaları var, ben ilk ağızdan söyleyeyim, Derek'e haksızlık yapmayın çok iyi bir savunmaydı. Ters taraftan geldiğini görmedim, döndüğümde zaten oradaydı."

Olan ise şu, Barry gerçekten de arkasını döndüğünde Fisher zayıf taraftan yardım olarak gelmişti, döner dönmez zıpladı ve kendi silindirini bozmadan Barry'i sıyırdı. Burada "büyük oyuncu" Tim Duncan ve Tony Longoria kendilerinden geçtiler, hakeme filan salladılar ancak orada ne Barry'nin faul alma çabası, ne bir faul var. Önce kitabı okuyun. Havada olan oyuncuya faul çalınması için gereken şu: "If a player jumps for a block and loses his cylindre, or lowers arms, the foul shall be called." Anlayan anlar, belki de tarihin en büyük oyuncusuna gider de bu o da anlar. Yapma Duncan, karizmayı çizme. Longoria senin de her tarafın karizma olsa n'olur, amele kılıklı. Barry de topu salladı, girmedi doğal olarak.

Kobe de farkında olanların: "Sanırım o hücumda daha sabırlı olup süreyi biraz geçirmeliydim. Bu adamlar şampiyon, onlardan öğrenmemiz gereken çok şey var diye düşünüyordum. Şimdi ise onlar bizden öğrenip geri gelmeye çalışacaklar." Robert Ori ve "Emmanuel Soho'da" takımın altına bomba koyup pimini çektiler. Belki de, hatta büyük ihtimalle seri gitti.


Ama bir de şu var: "Never underestimate the heart of a champion."

Lakers da Perşembe bitirir abi. Benden bu kadar. Kaybeden tarafa sözü bırakıyorum.

0 yorum: