Dram


Bir kere, bu maç için Manutd'li kesilen Hüseyin'i kınıyorum. Ayıptır. Biz de taraf tutuyorduk ama, esas sebebi bir tarafın kazanmasını istemediğimizdi. Olmadı, ayrı.

Hiiç, maç analizi yapasım yok. Nasıl yapabilirim ki böyle bir sondan sonra.
İşime gelse "futbolun hakikaten adaleti yok hacı" muhabbetine girerim ama, bunu dersem, sonra arkamdan "o manutd'nin bomboş 2 pozisyon gol olsa napıcaktın" diye bağıran cinler kovalar.
Nasıl bakarsan ona göre değişir. İlk yarı Manutd vardı, ikinci yarı Chelsea.
İki kat fazla şut atan Chelsea ama, kat kat fazla pas yapan da Manutd. Kötü oynayan Drogba'nın şutu var mesela direğe çarpan, girse gidişat değişir. Lampard'ın da bir direk var.

Maç öncesinde penaltılara kalmasın istiyordum, maalesef oldu. Böyle olacağını biliyordum demiyorum tabii ki de, iş penaltılara kalınca, hak-hukuk kalmıyor. Ufak bir sapma topu dışarı yolluyor. Ayağın kayıyor, dışarı gidiyor. En olmayacak adam kaçırıyor, kalecinin ayağına çarpan top girmiyor vs vs.
O tip bir şey oldu işte. İlk golü atan, Manutd'nin kahramanı Cr7, gidip penaltıyı kaçırıyor, Terry penaltıyı atsa, Ronaldo ne hale düşerdi biliyor musunuz? Zaten bir vukuatı var, ondan da yırtmıştı, bundan da sıyırdı. 3. de böyle olmaz ama.

O değil de, Terry kaçırmasaydı onu. Belletti olsaydı, ne bileyim Cole olsaydı...
Kaç kere daha Cl finali oynayacak Terry? Bunun garantisi yok işte. Şu anda futbol dünyasında 10 adam varsa bu kupayı hak eden, biri oydu. Ama olmadı işte.

Van Der Sar zaten tarihin gördüğü en iyi kalecilerden. Bir de emeklilik yaparken çıktı geldi, 2 şampiyonluk, bir de Kupa 1 aldı giderayak. Ne zaman bırakır acaba? Bir de Avrupa şampiyonası alsa ne güzel olur ha.
Şahtı, şahbaz oldu yani.

Ronaldo denen tiki evladı, az kalsın sıçıyordu. Hayır hayır, sıçtı da. Ama galip tarafta oldu bir şekilde.
Kimse bana aksini savunamaz; Ronaldo, halen daha üst seviyeler için yeterli değil. Gerek 2 sezondur Cl yarı finallerindeki performansları, gerek bu maçta penaltıyı kaçırması. Bunları da hallederse o zaman görüşelim bi kendisiyle.

Temizden böyle 2-1 bitseydi, herhangi biri 90'da atsaydı da, böyle bitmeseydi. Biz öldük, bu takım taraftarları ne yapsın be abi.
Bir ton şey var yazacak da, üzgünüm be ulan. "Hayat fena halde futbola benzer" lafı vardı ya, doğru maalesef.

Yazıdan 5 dk sonra editi: Abramoviç para döktü de kurdu, kazanmasın bu takım geyikleri umrumda değil. Ulan Galacticos değildi ki bunlar. Bu takımda Cl'yi hak eden en az 7-8 adam sayarım size ben. Adam sevinmiş olurdu o ayrı. Ben futbolcuları düşünürüm. Kimler kimler var, bu Terry ve Lampard yerine Cl kazanmış olan. Yazık ulan.

0 yorum: