Barça Vs İngiltere

Geçen gün Ps turnuvası yaparken farkettim:Barça'nın Arsenal hariç 3 büyük, Cl müdavimi olan İngiliz takımıyla "hesaplaşma"sı var. Nasıl mı? Şöyle.

Ben Barça oldum her zamanki gibi. Kardeşim Çelsi. Diğer 2 arkadaş da Man ve Liverpool oldu. Öyle maça bakarken bir farkettim, bu 3 takım da yakın zamanda Barça ile oynadı ve elediler. Hele Chelsea ile olan malum, kan davası gibi bir şeydi. Geçen sezon eşleşemeyince, ara verildi mecburen.
Liverpool desek, 06-07'de elemişti bizi. ManUtd ise en taze olanı. Geçen sezon yarı finalde elemişti. Rövanş maçında tek gol yetiyordu ama, olmayınca olmuyor.
Arsenal'le de 05-06 Cl finali var malumunuz ama, onu kazandığımız için saymıyoruz şimdilik. Ama olaya Arsenal tarafından bakarsanız, bir "intikam" düşüncesi vardır. Öyle olunca da tüm İngiliz büyükleri doğal rakibimiz oluyor.

İngiliz takımlarının Cl'deki yüksek performansını göz önünde bulundurursak ve Barça'nın da en azından çeyrek final yapacağını düşünürsek, bu sezon bu takımların en az biriyle oynayacak Barça. Bu durumda hem zevkli maçlar, hem de eskiden kalan bir rekabet bekleyecek biz futbolseverleri.

Bu yazdıklarım aslında İngiliz futbolu'nun uluslararası arenadaki başarısını kısaca anlatan bir yazı, farklı bir açıdan bakarsak. Ligde zirveyi zorlayamayan L'Pool bile en az yarı final yapıyor her sene. Benitez'in kalma sebebi de bu değil mi zaten? Şampiyon olamama süresi uzasa bile (ki 20'yi bulacak yakında) takım her zaman en üst tabakada Avrupa'da.
Son 2 senedir, 06-07'de Milan ve geçen sezon Barça dışındaki 3 takım İngilizdi hep. Bu 3 takım da hep Chelsea, ManUtd ve Liverpool'du. Kesinlikle azımsanacak bir durum değil bu.

0 yorum: