Obama Filan

Hüseyin'in postunu görünce bir şeyler yazma ihtiyacı hissettim-nedense.
Öncelikle sadece "siyah" olması sebebiyle, Obama'ya büyük bir sempati var. Bunun yersiz ve temelsiz olduğunu bilmek için, Amerikan sistemini bilmek gereiyor. Bilmeyenler kolayca bu adamı destekleyebilir. Destekliyorlar da.
Bu ülkede cumhuriyetçiler ve demokratlar arasında hiçbir fark yoktur. Hepsi esasen tek bir partiye hizmet eder. Tek bir "amaca" hizmet eder. Başkan kim olursa olsun, yapılacak olanlar, bir şekilde yapılır. Fark etmez. Başkan Bush da olsaydı, başkası da olsaydı Irak'a girilirdi. Veya bu seçimde kim seçilirse seçilsin, gerçekleşecek olan şeyler fark etmeyecek.

Bazı saflar da, Obama'nın siyahları, müslümanları, ya da toptan "ezilenleri" kollayacağını sanıyorlar. Çok büyük safdillik bu. Neye dayanıyorsun bunları söylerken diyeniniz varsa da, azıcık gözünü açsın, 1-2 bir şey okusun yeter.

2 yorum:

Haketo Zaman dedi ki...

Ya abi din filan olayı saçma zaten adam katı hıristiyan.
Yapılacak olan şeyler elbet yapılacak ama bu olayın zenciyle filan alakası yok benim nezdimde. Kişilik olarak filan da yani bu adam makeyn denyosundan ilerde, düşünce olarak da. Yani kısacası adamın düşünceleri farklı ama yapacakları icraatlar aynı olacak, istese de istemese de.

L dedi ki...

e ondan mı adamı destekliyosun:Q