Deniz Kılıçlı


Efes'in pilot takımı Pertevniyal çıkışlı Deniz Kılıççı. Birçok umut veren genç basketbolcu gibi lise eğitimine Amerika'da devam ediyor. West Virginia'da Mountain State. (Ara not düşelim, West Virginia en çok Türk bulunan eyaletlerden birisidir, Fethullahçıların da gözdesi...)

2.08 boyunda 105 kilo. 4 numara. Kendisi ESPN'in 2009 yılında liseden mezun olan oyuncular sıralamasında 44. sırada.

Kendisiyle ilgilenen üniversiteleri görünce zaten ne kadar büyük bir potansiyel olduğunu anlayacaksınız. Öncelikle North Carolina State'e Atsür önermiş bu arkadaşı. Peşinden U-Cal, Connecticut, UCLA, USC, Kentucky ve West Virginia. Açık alanda kulvar koşularını iyi yapabilmesi, orta mesafe şutu, pota önünde iki eliyle de bitirebilmesi ve en önemlisi son iki yıl içerisinde gösterdiği gelişim scoutların en dikkat çektikleri özellikleri. Tek geliştirmesi gereken özelliği ise post savunması. 2010 veya 2011 draftına girmesine ve ilk 10 sıradan seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Kendisi Hüseyin-Faruk Beşok kardeşlere de çok benziyor, bunu fark ettik Salih'le. Şimdi bu çocuktan bu kadar geç haberimiz olmasından medyayı mı sorumlu tutalım, üşengeçliğimizi mi, yoksa böyle bir yeteneği kaçıran Efes Pilsen camiasını mı?

2 yorum:

miracsaral dedi ki...

Bu aslında o kadarda elden kaçırma değil, çünkü Amerika'daki olanakları burada sağlayabilmek, sağlayabilsen bile altyapıda ki her gence sağlamak olası değil, Bunu yapabilirse Fenerbahçe Ülker yapabilirdi, şimdi okuyorum süper yetenek Enes'e Duke, Uconn'dan falan süper teklifler varmış, o da gidebilir. Ama Amerika'ya giden Doğuş Balbay ve Engin Atsür'den sonra bir uzunun sivrilmesi güzel olmuş.

L dedi ki...

abi niye adamın tıfıl resmini koydun. o ilk gördüğümüzü koysaydın ya. orta-2 resmi bu amk.