Gs-Hertha



Böyle maçların ardından insanın hiçbir şey yazası gelmiyor. İstiyorum ki sadece düşünüp düşünüp keyfini çıkartayım galibiyetin.
Ama elbet bir şeyler yazmak lazım.

Maçın daha başından belli oldu ki, yeni bir "Benfica" örneği izleyeceğiz. Hakikaten de öyle oldu. İlk yarıda 3-4 fırsat bulduk. En önemlileri de Baros'un karşı karşıyası ve Lincoln'ün yay civarında habire vurduğu şutlar oldu. Hele bir de, 4-5 dk civarı, devre arasına doğru, sol kanatta üçlü-dörtlü paslaşmalar mest etti.
Maçın yıldızı kesinlikle Lincoln'dü. Yani bilemiyorum, izlerken zevkten geberiyoruz. Yükseldikçe yükseliyor. Geçen seneki yokluğunu şimdiden unutturdu neredeyse. Bir de kaptanlık gazını aldı ki, allaah.

Tek olumsuz nokta, son kısımlarda, durumu daha ciddiye alıp, ya da daha istekli olup 2. golü atamamız oldu. Çok yakaladık defansı az adamla ama, ya geri döndük, ya da topu ezdik, fırsat kaybettik. Bunun bedelini pahalı ödeyebilirdik, çünkü gördüğümüz gibi, Hertha son dakikalarda çok tehlikeli geldi. Keşke 2 gol bulunsa da, o kadar sıkışılmasaydı. Bu durum da, daha sonra böyle durumlara düşebilmemiz ihtimaline karşın tecrübe olur takıma umarım.

Ortada oynayan Barış-Topal ikilisinden çok umudum yoktu. Nedeni belli, ikisi de yeni kendine geliyor ve, bu sezon neredeyse hiç yanyana oynamadılar.Bu çok önemli. Hele de böyle bir maça çıkıyorsanız. Ama iyiydiler. Özellikle Barış, son 2 maçtır korkutuyordu. Düzeldiğini gösterdi bu maçla. Böylece artık Ayhan'ı dinlendirme şansımız da olabilecek.

Golün penaltıdan gelmesi aslında olumsuz gelişme. Çünkü basit düşünecek olursak, penaltı dışında pozisyonları gole çeviremedik, ha geri kalan 20 dakikada atabilirdik belki de, ama yine de bu kadar iyi oyun karşılığında 70 dakika içinde gol bulmalısınız. Her zaman son böyle olmaz.
Baros'u çok sıkı tuttular, kimi zaman ikili geldiler. Ona rağmen iyiydi. Son 2 maçta attığı 4 gol, eminim onu daha istekli yapacaktır.
Arda ve Kewell vasattı diyebiliriz. Kewell kaç maçtır böyle ama Arda beklenmedik şekilde etkisizdi. Birkaç estetik hareketi yine dikkat çekti ama, genele bakınca o kadar değildi. Dinlendirse mi Skibbe, ne yapsa.

Bir diğer dikkat çeken nokta, düzelen Emre Güngör'ün, zorunluluktan da olsa, bu maçta da oynamasıydı-ki kısa sürede de katkı yaptı. Meira ve Servet, sezon başından beri maç kaçırmadı. Bu durum bir yerde patlak verecek. Emre şans bulmalı, defans rotasyonu dengeli bir şekilde dağıtılmalı ama, bakalım Skibbe dayı becerebilecek mi bunu?

0 yorum: