Ana-Bacı Gider

Yeryüzünün en iyi ligi olan İngiltere Premier Ligi, son 2-3 senedir çeşitli sebeplerden ötürü, tam manasıyla içe sinerek izlenemiyor, biliyorsunuz.
3 sezon önce filan Ntv'deydi yayın hakkı ve, maçları Murat Kosova, Okay Karacan, olmadı en kötü Osman Sakallıoğlu gibi spikerlerden dinleyebiliyordunuz. Son vurguyu yapmamın sebebi, sonra yayın hakkını alacak olan kanallarda bu kaliteye bile erişemeyecek olmamız. İğrenç sunumlar, abartılar, gereksiz bilgi yağmuru. Birçok kez ses olmadan maçları izlemeye giriştiğimi biliyorum.

Bu yıl Digitürk aldı yayın haklarını. Bir de Spormax diye kanal açtılar. Brezilya, Portekiz ve Rus ligleriyle birlikte maçları orada yayınlıyorlar. E böyle olunca da millet, herkes olmasa da büyük bir kesim, sorf EPL için Digitürk alacak-zaten lig onlarda.
Allahtan diğer 2 büyük lig Ntv'nin elinde de, onlar Ntvspor'dan izlenebiliyor. Almanya 24'te, Fransa da Kanal A'da. Böyle ufak kanallar da, lig yayın hakkı alıp, oradan işi götürüyor ya, uyuzca aslında.

Mesela bu hafta Chelsea-Manutd maçı var. Geçen hafta da L'Pool-Manutd vardı, kaçırdık. Babam bey ne zamandır "Digitürk alsak mı" havalarında. Ben de diyorum, alacaksan al, ligler bitecek. Umarım alır! Yoksa bu sezon EPL'yi ancak maç sonuçlarından ve yorumlardan takip edebileceğiz. Kimse "Sopcast" filan demesin, millet yığılıyor, onlarda da bir bok izlenmiyor.

İşin artısı da var:Lig ve EPL elinde olan Digitürk, bir de Beko basketbol ligi, Uleb Cup ve Euroleague'i de bünyesine kattı. E gel de şimdi alma Digitürk! Nasıl almayalım ulan. Herifler 4 cepheden saldırıyorlar. Bildiğin tekel bu.
Bir de aldın diyelim, spiker sorunu var. Ben alışmışım senelerdir Murat Kosova'dan, Murat Murathanoğlu'ndan dinlemeyi bu maçları, şimdi gideceksin, bir ton işi bilmeyen, çömez spiker. Lan zaten ülkede "spor spikeri" sorunu var, bir de yayınlar dağıldıkça dağılıyor. Kaç senedir Cl izliyoruz, onda da Ersin ve Güntekin vardı, onlar da akıllıymış, Ntv'ye kaçtılar;ama biz de adam gibi 2 spikerden Cl dinlemekten mahrum kaldık. Onlar da haklı, ne yaparsın.

0 yorum: