64-36


Başlıktaki rakamlar, maç süresince topla oynama yüzdeleri. Barça'nın yüzde 64, Espanyol'un ise yüzde 36. Barça abartısız tüm maç boyu yüklenen, hücum eden taraftı. İlk yarı bir çok pozisyon kaçtı, direkler, çizgiden çıkarılan toplar. Ama biliyorsunuz, bu işlerin adaleti pek yoktur. Sağdan açılan bir ortada, Pique ayağını koydu. Top havalandı, sağ üst köşeye doğru gitti, orada Luis Garica iti Valdes'i itti. Sonra da karambol ve gol. Bu yani.
Böyle ilk yarı bitti. Ha, bir de devre bitmeden Nene'nin 2. sarıdan gördüğü kırmızı var.
İkinci yarının hemen başında, dakika 54, Guardiola, o dakikalarda çok az teknik adamın yapacağı şekilde oyuna Eto'o'yu aldı ve çıkan oyuncu (sol bek) Abidal oldu. Yani sistem birden 3-3-4'e döndü. Ki bu aslında 2-4-4'tü-çılgınca. Çünkü Dani Alves'in nasıl bir sağ bek olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu süreden sonra da hep ilerdeydi zaten. Eto'o'nun girdiği andan itibaren Barça, hani son dakikalarda gol lazımdır da haldır huldur ileri gidersiniz ya, aynı o vaziyetteydi. 1-2 ufak kontra girişimi dışında 2. yarı böyle geçti. Dakikalar ilerledikçe ataklar yoğunlaştı, pozisyonlar arttı, arttıkça kaçan goller de arttı, ben de Tv başında dellendim. 10-15 kadar tribün gerginliği yüzünden maça ara verildi. Onu da tam anlayamadık gerçi. Barça tribünleri Espanyol'lulara meşale attı ama, diğer hareketlilik oradan uzakta oldu. Bir ara tribünlerin sahaya bakan bir kapısı açıldı, o derece.
O kısım da geçildikten sonra maç aynı şekilde devam etti. 84'te Henry Kameni-Espanyol defansı ortak hatasında golü buldu ki, çoğu oyuncu o kadar çabuk uyanıp, o topa ayak koyamazdı.
Uzatma dakikası olarak 3 gösterildi, Barça hala yükleniyordu. Tam son uzatma dakikasındayken Messi'nin orta kısımdan verdiği ara pasta Eto'o, topa vurmadan düşürüldü. Messi kullandı penaltıyı ve, gol.
Ve rahatlama.

Maç öncesi bir Barça'lı arkadaşımla konuşurken, "Abi gol atamıyoruz ya" demişti. Şöyle bir durum var:pozisyon sıkıntısı kesinlikle yok. Nasıl olsun ki? Zaten Gudjohnsen-Messi-Henry-Iniesta gibi bir dörtlüyle oynanıyor. Sağ bekin de Dani Alves! O.saha'ndaki diğer oyunculardan biri de, Dünya'nın en iyi pasörlerinden, kariyerinin en iyi günlerini yaşayan Xavi. Onu da bırakın, bu maç özelinde konuşalım mesela;onlarca pozisyon var. Gidin istatistiklere bakın. Topla oynama yüzdesi de ortada. Tek sorun ufak şanssızlıklar. Çizgiden çıkarılan topların haddi hesabı yok, veya milletin götüne başına çarpan topların. Futbol işte.

Oyunculara gelecek olursak;ilk defa doğru düzgün izlediğim Busquets'i çok beğendim. Harika bir oyun görüşü var, pasları iyi. Oynadıkça açılacaktır. Altyapıdan bir kaliteli o.saha oyuncusu daha geliyor. Şu anda Barça o.sahası tamamen altyapı oyuncularından oluşuyor. Müthiş bir şey bu.
Messi orta seviye oynadı, Henry istekliydi. Öyle veya böyle gol atması iyi oldu, çünkü haftaiçindeki açıklamaları malum. Adamı kızdırmamak lazım. Xavi de iyiydi.

Bu maçın şöyle bir önemi vardı Barça açısından:İlk 2 maç malum, 5 puan kaybedildi. Ardından 2 galibiyet alındı ama, daha her şey oturmadan alınacak bir beraberlik bile, kızgın seslerin duyulmasına yol açacaktı. Herhangi bir şekilde bir galibiyet alınması gerekiyordu ve, alındı. Oyun konusunda hiç sorun yok, az önce de söylediğim gibi, tek gereken, gol yollarında biraz daha şans.

0 yorum: