Busquets


Barça, yeni bir kaliteli orta saha oyuncusu daha kazanmışa benziyor:Sergi Busquets Burgos.
Sezon başından beri Barça maçı izleyemediğim için, kadroda gördüğüm bu genç hakkında yeterince fikre ve yorum yapabilme hakkına sahip değildim.
Kendisi 88 doğumlu. 1.90 cm boyu var ve bu, defansın önünde oynayacak bir oyuncu için büyük avantaj. Bu maçta gördüğüm için hemen söyleyeyim, Busquets sayesinde, Xavi daha fazla hücuma destek verebiliyor. Çünkü Busquets, alanını çok iyi koruyor, çok hakim. Saha görüşü çok iyi ve harika pas yeteneğine sahip. Bu akşamki maçta bir pozisyonda, çok ince bir topuk pasıyla Xavi'yi topla önü bomboş şekilde buluşturdu ve, Xavi'nin o vuruşu direkten döndü.

Busquets'in ilk maçı, 13 Eylül'deki Racing maçıydı. Bu maça 11'de çıktı ve 90 dk. oynadı. Busquets'in, bu sezon Hleb, Keita gibi o.saha oyuncuları transfer eden ve zaten bu mevkide çok kaliteli oyuncuları olan Barça'da forma şansı bulması, hakikaten takdire şayan.

Bu ismi duyunca benim ve birçok Gs'linin aklına 90'lı yıllarda Barça'nın kalesini koruyan Carles Busquets geliyor. Ki, Carles Busquets, yazımızın konusu olan Sergi'nin de babası. Bu da takımın bir geleneğe sahip olduğunu gösterir. Busquets pek iyi anılan bir oyuncu değildir ama, çaktırmayın artık.

Baba Busquets'e de değinmeden geçmemek lazım. Kendisi bizim iyi andığımız bir futbolcudur. 23 kasım 1994'te ASY'de oynanan CL maçında Arif'in şutunu içeri almıştır ve, o dönemde Manutd'nin elenmesi haricinde pek Avrupa başarısı olmayan Gs'ye, tarihinin ilk CL galibiyetini yaşatmıştır. Ayrıca Türk takımlarının da CL'deki ilk galibiyetidir doğal olarak. Gol de 88. dakikadaydı bu arada.

0 yorum: