İstatistik

Sadece puan durumu'na bakarak vereceğim bazı istatistiki notlar:

-Ligin en çok gol atan takımı Gs. 13 golle. Bu gollerin 12'sini 3 maçta attı. Ve ligde başka çift haneli gol sayısına ulaşan takım yok. Bu da demek oluyor ki, sadece Gs, maç başına 2'nin üstünde gol ortalaması tutturdu.

-Ligin güçlü ekiplerinden olan KayseriSpor, 5 maç sonunda sadece 2 gol atıp, 1 gol yedi. Yenen gol sayısı süper ama, atılan da bir o kadar kötü. Alınan 2 galibiyet 1-0, mağlubiyet 0-1, beraberlikler de 0-0. Böylesine "minimal" bir takım anlayacağınız. Bunun Gökhan Ünal'ın gitmesiyle alakası olduğunu sanmıyorum. Çok kolaycı bir açıklama olur.
Bu durumda ligin en az gol yiyen takımı oluyorlar ama, bununla övünecek bir durumları yok, çünkü attıkları da ondan bir fazla!

-Beraberlik almayan sadece 2 takım var;Fb ve Bursa.

-Yenilgiyle tanışmayan ise, 4 takım var:Gs, Bjk, Trabzon ve Sivas.

-Tam 4 takım, henüz galibiyete ulaşamadı. 5. haftayı geçtiğimiz göz önüne alınırsa, bu kötü bir durum onlar için. Az zaman değil. 35 hafta desek, sezonun 1/7'si yapar. Bu takımlar da, Eskişehir, Antalya, Kocaeli ve Büyükşehir Belediye. Bunların üçünün, lige bu sezon çıkan takımlar olması da, ligde kalma ihtimalleri açısından bakınca olumsuz maalesef.

0 yorum: