Galatasaray- Fenerbahçe- Beşiktaş- İlk Hafta

-Lig başladı malumunuz üz're. Galatasaray ilk hafta düşmesine kesin gözüyle bakılan Denizlispor'u 4-1 yendi, ama oynanan top beğenilmedi. Forvet sıkıntımız biliniyor zaten; dört golümüzün hiçbirini santrforumuz atmadı. Daha önemlisi sağ bek olayı. Uğur bir türlü iyileşmiyor, Sabri'yle olacak mı derken o da sakatlandı, kaldık bir tek Barış'a. (Emre Güngör iyi ki sakat, Aşık filan oynamaz herhalde !) Barış'ın mücadelesi, tekniği tarışılmaz ancak Sabri'de olan problem Barış'ta da var. Ters kademeler. Rakibin sağından gelip stoperleri geçen toplarda aslen ortasaha oyuncusu ne yapar? Soru bu. Geçelim. Diğer bir problem de hücuma dönük ortasaha üçlüsünde kimlerin oynayacağı. Basında yazılan- çizilen- konuşulanlara inanmıyorum, "Arda kesik yedi". Arda sakatlıktan çıktı ve Çarşamba günü belki de sezonun maddi açıdan en önemli maçına çıkacak takım. Bence Arda'nın kenardan gelmesinden iyi bir çözüm yok. Gelelim Steaua maçı ve sonrasına. Bence Hasan yiyecek kesiği, Arda-Kewell sağ-sol değişmeli oynayacaklar. Çok büyük bir taktiksel deha gerektirecek bir tahmin değil bu, aklı başında olan Galatasaraylılar, futbolseverler bunu rahat söyleyebileceklerdir. Linderoth geldiğinde Ayhan kesik yiyecektir, Topal- Linderoth ikilisi olsun diye. İlk hafta olduğundan eleştiri olarak algılamayın ama ben bu maçta Meira'dan beklediğimi bulamadım, acemice hatalar yaptı, çok geriye oynadı. Servet'te ise kim ne derse desin bir düşüş var, geçen sene sonundaki Servet yok. Topla çok çıkıyor, biraz da taraftara hoş görünme çabasıyla. Halbuki bu işi yapmak için Meira alınmadı mı? Topal da Mustafa Denizli'nin de dediği gibi (ki söylediği az doğrulardan biriydi) çok iki stoperin arasına geliyor top almak için, alışkanlık olsa gerek. Transferde Mario Gomez filan adı geçiyor, olursa Güiza filan hikaye. Oliveira'dan vazgeçilmiş olsa gerek. Baros vs. de var. Bakalım bugün Haldun Üstünel sefere çıkıyormuş, 3-4 güne -en geç- biter diyorlar. Oyun dediğimiz gibi beklenen kadar iyi değildi ama 4-1 de iyi skor. Galatasaray birinci hafta sonunda lider.

- Gaziantep sildi süpürdü Fener'i adeta. Kafa ütülüyorlar Güiza'ya penaltı yapıldı yoksa yenerdik, diye. E paşam onlarınki de verilmedi de penaltı davasını geç, top oynamadı Fener. Karşılığında Antep ise ne kadar hazır olduğunu gösterdi, Beto çok kaçırmasına rağmen çok çalıştı, Erman'ın kalitesi belli. Golü atan Tabata'yı da çok iyi bulup getirmişler, aferin. Semih'in yedekten gelmesi fiyasko, tek forvet oynuyor diye eleştirilen Zico gidince bayram ettiler, ama gelen hoca da aynı terane. Geçiyoruz. Alex, Carlos, Gönül gözükmedi. Hava beklenen kadar sıcak değildi, zemin iyiydi, Antep defansı duvar gibiydi. Geçen seneki Sivas'ın yerini alırlarsa şaşırmayalım.

-Beşiktaş çok kötü oynamamasına rağmen ilk yarıda 2-0 düştü. Antalya'nın yeni getirdiği 2 siyahi oyuncu ve Zitouni inanılmaz işler yapıyorlar. Ömer bildiğimiz Ömer. Serdar Özkan girdi, etkiyi yaptı. Aydın'ı yakmasınlar, çıkarıp filan. Antalya seyircisine söyleyecek bir şey yok. Demirören'e yaptıkları, maç boyunca yaptıkları tezahüratlar yakışmadı. Beşiktaş, Bobo'yla kaybetti, Bobo'yla buldu. Antalya'nın alacağı 3 puan ekstra olurdu, kaybettikleri hesaptadır zaten.


Haftanın golü Selçuk'tan. İzle izle bitmez, "jeneriklik gol".