Kese



Los Angeles Lakers ve "pelerin" arasındaki ilişki araştırılsın. Büyük oyunlar dönüyor.

Flavored


Bu çok kıllandırıcı mesela. Bu kadar benzerlik olmasa keşke. 



Retro 230


Jenerik 8




Crown


Real Madrid Şampiyonlar Ligi'ne özel yeşil bir 3. forma yaptı biliyorsunuz. Bir de aynı renk ŞL'ye özel antrenman ekipmanı yapmışlar. Tema ve bütünlük açısından güzel hamle. Bizim bu seneki Avrupa rengimiz yeşil diyorlar. Bu tip büyük takımların Şampiyonlar Ligi'ne özel ürünleri oluyor. Chelsea falan da giyiyor biliyorsunuz. Şampiyonlar Ligi haftasındaki antrenmanlarda ve maç gününde bu ekipmanlar ile antrenman yapıp, ısınıyorlar. Hoş bir uygulama.

Burada dikkat çeken Real Madrid'in logosu. Bu konuda çok katılar. Genelde İngilizler'de gördüğümüz ve yavaş yavaş bütün dünyaya yayılan formaya uygun tek renk logo olayında biraz katı bir takım Real Madrid. Formalarında bu tip işlere girmiyor. Orijinal logosunu kullanıyor. Ancak bilinenin aksine diğer ekipmanlarda bu kadar katı değil. Bu tip yan ürünlerde, Şampiyonlar Ligi ürünlerinde logosunu fotoğrafta gördüğünüz gibi kullanıyor. Genelde lacivert çerçeveli olduğu için pek göze batmazlardı, ancak bu sefer daha belirgin kullanmışlar.


O kadar katı olmadıklarını hatırlatalım ve yakında formalarında da görürüz diyelim. Bu tepedeki beyaz da başka bir örnek.

Celtic


İlla karşınıza çıkmıştır bu forma. Nike'ın Celtic'e hazırladığı 125. yıl forması. Forma esasında "özel" değil. Zaten bunu yazmak için açtım başlığı. Yani klasik bir kalıp veya sadece Celtic'e özel bir kalıp ile hazırlanmamış. Kalıbı da, kumaşı da, içerdiği forma teknolojileri de günümüz Nike Authentic formaları ile aynı. Bence işin güzel kısmı da bu zaten.


Forma Nike'ın Revolution kalıbı. Örnek vermek gerekirse Nike'ın Fransa ile anlaştıktan sonra onlara hazırladığı ilk formanın kalıbı. Ya da daha yakın örnek verelim, Galatasaray'ın da şuan Parçalı forması aynı kalıp. Kısacası yukarıda da dedik, özel bir durum yok. Yani aslında Galatasaray'ın parçalısı da, bu forma da aynı, onları farklı kılan sadece tasarımsal detaylar. İster modern göster, ister klasik...

 Formayı "özel" yapan tamamen basit tasarım detayları. Üzerinde çok fazla uğraşılmadan, 1888 yılında çekilmiş olan ilk fotoğraftaki detayları basitçe bu modern kalıba uyarlamışlar. Zaten nerede basit uygulamalar varsa, orada güzel bir iş olacağı kesin. Nike da sadece yakayı siyah yapmış ve o ilk logoyu koymuş formaya. Ayrıca Nike amblemini de beyaz yaparak belli uzaklıktan görünmesini engellemiş. Reklam Celtic'in her özel formasında olduğu gibi göğüsten armanın altına kaydırılmış ve o da beyaz yapılarak formayı 1888'deki gibi düz göstermeyi başarmışlar. Sonuç, çok basit hamlelerle takımın da giyip sahaya çıkabileceği klasik bir forma... Aslında bu kadar basit işte.

Retro 229