Retro 107



Nerden Nereye 58





Retro 106



Fos



Dortmund uzun bir süreden sonra Şampiyonlar Ligi'nde yer alacak. Güzel düşünmüşler, Avrupa için farklı bir sarı formaları olacak. Ki zaten son sezonlarda sıkça 2 sarısı oluyor Dortmund'un. Sebebini bilmem. Alışıklar hani o açıdan. Ben zaten bu Avrupa için özel forma olayını severim, buraya koymamın sebebi o da, şu var bir de:Acaba o Şampiyonlar Ligi'ni kazandıkları dönem giydikleri -ve herkesin aklına kazınan- fosforlu sarıyı, bu Ş. Ligi forması için uygulayabilirler miydi? Görünce aklıma ilk gelen bu oldu. Zaten görselde arka planda da o günlerden kareler var.

O başarılı zamanları hatırlatmak açısından güzel olabilirdi. Tabii bu Dortmund taraftarlarının da aklına gelmiştir yani, çok zor değil. Aslında o yıllarda neden fosforlu sarı giydiklerini öğrenmek lazım. Belki de zevktendir. Galatasaray nasıl zamanla renkleri açtıysa. Belki.

Retro 105



Gör


İsimlerden bahsetmeye gerek bile görmüyorum. Etkilerini 90'lar gayet iyi gördü. Hala da görüyoruz. 3 cümledir görüyoruz. Amma da gördük lan.


Retro 104



Onlar


Orduspor'un formaları geçen sezon da fazlasıyla dikkat çekiyordu. Hatta resimleri derlemiştim ama, blogda yazdım mı-yazmadım mı hatırlayamıyorum. Bir 2. lig takımı için fazla kaliteli formaları vardı. Sarı katkısı çok dikkat çekiyordu geçen sezon, formayı "açan" ve ayrıca away forma rengi olarak kullanılan 3. renk olarak. Bu sezon o yok. Onun yerine away forma rengi olarak altın var. Desenli altın hem de. Kulübün armasında da yer alan üçgenimsi fındık motifi işlenmiş gövdeye, West Ham/Aston Villa usulu olanda ve altında. Bunu muhtemelen yönetim istemiştir, ki büyük artı puan. Helal olsun.

Her Süper Lig takımının en az 4 formalı kreasyonlara sahip olduğunu düşünürsek, 5'e varmamışlar en azından, ona bi'şey denemez, bokunu çıkarmamışlar. Fakat yine de 4 çok. Beyaz zaten 1. forma, ama sonraki çubuklu ya da mor ağırlıklıdan birini hiç dahil etmemek daha doğru olabilirdi. Beşiktaş'ta da benzer bir sıkıntı var. Ya burada çubukluyu hiç yapmazsın, ya da çubukluyu mor ağırlıklı bir çubuklu yapar, diğerini giymezsin. Böylece çok güzel, birbirini tekrar etmeyen 3 forman olur.

Umbro-Ordu ortaklığının 2 sezondur güzel sonuç verdiğini görüyoruz. Bu formalar da -ligde kalırlar, kalmazlar bilemem- bir Süper Lig takımına yakışır formalar. Tabii şimdi Ordu deyince Culio falan, neyse. Culio'yu tanıtırken de geçen seneki çubukluyu giydirmişler, allah allah.