Borre


Tahmin edileceği gibi bambaşka bir şey ararken buldum. Muhtemelen kutsal formamızla ilk fotoğrafı Manu'nun. Draft sonrası olabilir. Draft demişken tabii...

Nerden Nereye "Dünya Kupası Özel" 2



Bıkmadan izledik

2010 Dünya kupasının bizi bunaltan gurup eleme grup eleme maçlarından sonra 2014'ün hayvan gibi başlaması beni adeta mest etti. Tabii ki bu güzel maçların başlamasını beklerken hersene olduğu gibi o kırk-elli saniyelik dünya kupası açılış video'su başlar. Ben açıkcası Fifa'nın Youtube hesabından izlemiştim ilk defa. Kimse kırılmasın gücenmesin ama bu seneki Açılış video'su tüm zamanların en iyi iki-üç açılış video'sundan biri. Neden mi?

(youtube'dan izleyeceğiz illa. Resmiyet engeli sanırım)

öncelikle şarkı seçimi bir kere çok güzel. Tamamen Brezilya'ya has ezgiler ve çalgılar. Animasyon ve akıcılık beni gerçekten çok etikledi. Tema ise hepsinden mükemmel. Brezilya sokak futbolu kültürü, ormanlar, turnuvada ki tüm ülkelerin bayrakları, Brezilya manzaraları (isa heykeli falan) hatta o ilk sahnede, çocuğun bir evin çatısında top sektirirken gördüğümde aklıma direkt City of God (Cidade de Deus) geldi. Varoşları bile görebiliyoruz yani bu video'da. Son saniyeleride ise tüm stadyumların ışıklarının birleşip Dünya kupasının logo'sunu oluşturması ayrı bir güzel olmuş. Burada ise 2006-2007 Premier League açılış video'sunu hatırlıyorum.

Tabii ki bu güzelliğin bide sıçarı var. Oda Dünya kupasının maskotu Fuleco'nun video'da olmayışı. Ha tabi tema gereği yada video'da ki herkesin insan olması vb... Fuleco'nun video'da olmasını engellemiş olabilir. En azından bu animasyon şirketinin yönetmeni Fuleco'ya kıl olmuş bile olabilir. Zaten Maskotumuzu ben bu sene pek göremiyorum. Maçlarda şu ana kadar taş çatlasa altı, yedi kere gözüme çarptı kendisi. Kısaca 2014 Dünya kupasının tanıtım ve televizyon organizasyonları konusundaki diğer büyük sıçışı Dünya kupası şarkılarının kalitesizliği olasada (Nefret ettim o salak resmi Turnuva şarkısından) her maça bize yaz mevsimini, futbol neşesini ve samimiyetini kafamıza sokan güzel bir animasyonumuz var. Bol bol izleyelim.


Retro 309