Çar



Alex gittikten sonra Felipe'ye olan sevgim depreşmişti ve fotoğraflarına bakıyordum Gıgıl'dan. Bir de az sayıdaki videolara. Şu aşağıdaki fotoğrafı gördüm. Bayağı da şaşırdım. Çok zaman geçmeden de, işte Alex'in gitme kararı kesinleşince mi, gittiği gün mü ne, üstteki fotoyu gördüm.

Şimdi abi, mesela bir Galatasaraylı olarak ele alayım, Volkan Demirel, genelde bizim için sevimsiz bir adamdır. En temizi bu olur. Dahası da gelir hani. Hak ediyordur-etmiyordur, o başka. Ama bu var. Fakat şöyle bir manzara içerisinde görünce, duraksıyorsun. Yani bir nevi "lan o bizim bildiğimiz Volkan, nasıl olur da küçük bir çocukla bu kadar samimi olabilir" gibi. Bu noktada, o bizim sahadaki tek bir hareketiyle kendisi hakkında kesin yargıda bulunduğumuz futbolcuların, "başka bir tarafı" olduğunu farkediyoruz. Tabii bu, bir yandan hakkında "abi o adam saha dışında melek ya" denen ama, sahada da evlat olsa sevilmeyecek oyuncular hakkında düşülen ikilemlere benzemekte. Ama bir taraftan da, bu adamların "insan" olduğunu hatırlamamıza yardımcı olacak ipuçları içeriyor. Çünkü çoğu zaman bunu unutacak kadar kendimizi kaptırıyoruz.

Volkan bildiğim kadarıyla evli, ama çocuğu henüz yok. Şu hallerine bakarsak, çocuğu olunca onu çok sevecek, sahip çıkacak, koruyup kollayacak bir baba olmaya aday. Çoğu kişi onu iyi hatırlamayacak belki ama, onun ötesi de var.



El-Kol 3


Bu seri şimdilik bitti. Ama yardımlarınızla, ya da zaman içinde benim denk geleceğim yeni fotolarla devam edebilir.

Fahri


Galatasaray Formaları'nda sık geçiyor lafı, Nike bir sezonda en fazla 2 forma çıkartıyor takımlar için. 3. varsa/gerekiyorsa da, geçen sezonun away forması oraya kaydırılıyor. Bu prensip yüzünden Arsenal pek rastlamadığımız bir duruma zorlanmış. Sarı-kahverengi renklerdeki formayı, 3. sezon üstüste giymek zorunda kaldılar. Bunun sebebi de, iç saha formasının da, koyu deplasman formasının da geçen sezonkilerden farklı olması. Eğer bunlardan biri aynı kalsaydı, -ki kalabilirdi de, ama tercih edilmemiş- beyaz ya da ne bileyim altın renkte bir Arsenal forması gelebilirdi bu sezon.

Malum, hep Ada'daki forma kültürünü övüyoruz. O güzellemelerin üstüne bu biraz tuhaf kaçıyor. Son 20 yıldır bir formayı 3 sezon üstüste giyen Epl başka takımı yoktur sanırım. Bu da, şuradakinin üstüne, bu sezonun 2. Epl forma ilginçliği oluyor.

Ziya


Heat yazısının etrafındaki sarı şeritle birlikte formada yer bulan sağ omuzdaki kupa, o şampiyon havasını buram buram hissettirmiş.

Retro 238


Bugüne de bu yakışırdı. Ayrıca; bu sene previewları eurosport.com'dan yayınlıyoruz arkadaşlar, okumak isteyenler oradan bulabilir.

Jenerik 10

Nerden Nereye 97


Serinin bu ayağı için de sayın Eryılmaz'a teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Kasa


Arkadaşlar görüldüğü üzere, Lakers'da manzaranın özeti bu. Aslında aşağıya şu surat ifadelerinin dökümü tek tek yazılır ama, gerek olduğunu sanmıyorum. Kısacası: Bu sezon Lakers'dan yüzük gelmez. Seneye de Nash emekli olur. Gasol Barcelona'ya döner. Artest nasılsa bi' itlik bulur. Hayırlı-uğurlu olsun.

Caja


Alejandro Dominguez, muhtemelen futbol tarihinde, kariyerinde iki farklı takımda beyaz zemin üstüne kırmızı çapraz şeritli forma giyen tek oyuncu. Değilse de en fazla 3-5'tir. Bakmaya üşeniyorum.