Nerden Nereye 137





Birey




Bu sezon, Nike giyen bazı takımlarda gördüğümüz bir çorap tasarımı var. Arkada dikine, hafif kalın bir şeridin yer aldığı bir tasarım. Bizim çorapların da alayı öyle. Daha önce benzerini Adidas'ta gördüğümüz bir tasarım.



Bu tasarım, iki takım için farklı uygulanmış, ve çok hoş durmuş. Biri PSG, diğeri de Barcelona için. Barcelona'daki daha bir beklenesi, fakat PSG'deki fazlasıyla kendine has.


Bu sezonun PSG iç saha formasını hepimiz gördük. Geçen sezon olduğu gibi, yenilikçi bir tercih –anlaması da biraz zor. Sanki normalde olması gereken renk bütününü sıvılaştırıp, beyazları yukarı, kırmızıları da aşağı toplamış gibi. Ve böylece, formada alışıldık "PSG şeridi" yer almıyor böylece. Tasarımcılar, o göğüsten aşağı inen kenarları beyaz olan kırmızı şeridi, çorabın arkasına yerleştirmişler ve klasik PSG forması görünümünü oraya yansıtmışlar. Sanırım onca yıldır gördüğüm en ince ve en şık forma ayrıntılarından biri.


Barcelona'da ise o bölgeye Senyera yerleştirmişler. Ki formanın ense kısmında da enine yerleştirilmiş bir Senyera var.

Bunu mesela, Galatasaray'ın yukarıda gördüğümüz beyaz çorabına, kıpkırmızı değil de, sarı-kırmızı parçalı olarak uygulayabilirler miydi? Evet. Ama ya akla gelmemiş, ya da o şeritlerin tek renk olmasını istediler. Ya da, –daha mantıklı şekilde– bu sezon beyaz forma olmadığı için, beyaz çorabı parçalının altına da nadiren giydiğimiz için, arada kaynamasın istediler. Ki Juve maçında ilk defa gördük bu sezon beyaz çorabı, o da anlamsız bir tercihti. Bütün ilk devreye yakışır şekilde.

Blu


1. Caner Erkin, "büyük umutlarla" Rusya'ya gitmiş. Saçlar daha o kadar uzun değil, sakal da yok –"yumurta gibi çocuk". Sakallı haliyle Dünyanın en çirkin adamı. Umarım yeteri kadar insan bunu fark etmiştir.

2. Uğur Boral da akıllarda kalan hemen hemen tek iyi performansını sergilediği sezonda görülüyor. Bir de 2 sezon sonra Sivasspor'a attığı goller var işte.

3. Boral'ın şu fotoda gördüğümüz hali, tipik bir Türk futbolcusu saçmalığı. Sanki öncesinde 5 kere gol kaçırmış gibi, kaçan ilk pozisyonda "Allahım ben daha ne yapayım-Nasıl girmez-Ben ne yaptım da girmedi-Ne günah işledim yarabbim-Orucu eksik mi tuttuk" temalı bir yakarış sergiliyorlar Çünkü alayı gerizekalı.

Retro 296


Kemer




Bunlar tabii Lebron geldiğinden beri en popüler takım olduklarından, ana 3 forma haricinde de bir sürü farklı forma giyiyorlar. Retrolar, bu tek renkliler falan. Seriye bağlamaları güzel. Son 3 sezonda sırayla bunları giydiler belli maçlarda – bu sene biraz bokunu çıkarttılar gerçi. Üç ana rengi de kullandılar madem, sıra en az en küçük kardeşte: Sarı.

Peki bu ibneler daha önce sarı renk forma giydi mi? Arkadaşlar araştırdı. Taraftar için yapmışlar zamanında, ama sanırım giymişlikleri yok. Zaten ne ara giyecekler, 25 senelik kulüp amına koyim, ıslak donla 25 kilo gelmezler. O yüzden seneye sarıyı da yapıp bu seriyi bitirsinler, sonra da başka konseptler bulsunlar forma satışı için, Sayın Riley'e buradan sesleniyorum.