Novak



Daha birkaç saat önce, yine bir Mayami maçıyla ilgili yazdım, fakat bu gece bir Mayami maçı daha izleyince, mecburen 2 kere üstüste heriflere sallamak düştü bize. Ama bu kez daha haklı gerekçeler, adamlar tuttuğum takımla oynadı. Ve de yine kötüydüler. İlki beni daha çok ilgilendiriyor elbet.

Bu sezon nasıl gittiğimiz ortada, takım çok iyi durumda abi. Duncan'ın son birkaç senesi olduğunu hesaba katarsak, belki de o takımdayken bir daha hiç bu kadar iddialı olmayacağız yüzük için. O yüzden, bu sezon çok kritik. Tamamen neden bu dereceyi elde ettiğimizi kanıtlarcasına oynadık ve çok "net" kazandık. Maç 8 dakika kala normalde bitmişti. Fark 29 idi, maç sonu da 30'du zaten-bu sezonki en ağır yenilgileri. O anda Miami ve Spurs asları kenara aldı. Tabii Miami tarafında bayağı bir asık surat sayısı vardı, çünkü bu son 5 maçta 4. yenilgileri oldu, ve de Magic (konferansta en büyük rakiplerinden) ile Spurs'e (muhtemel NBA Finali rakipleri) üstüste iki günde yenildiler. Ki zaten henüz bir "düzen"e sahip değiller. Bunun üstüne de son top sorunu peyda oldu. Bundan önceki 3 yenilgide de aynı krizi yaşadılar, ki bunla ilgili hemen şuraya alalım sizi.


Spurs her zaman üçlüğü önemseyen bir takım olmuştur ama, rekoru kırmak bugüne kısmetmiş. Tam 17 üçlük soktu bizim oğlanlar bu akşam, ki son ikisi de kadroya geçenlerde katılan, ve çok taze sözleşmesi sezon sonuna kadar uzatılan feci keskin şutör Steve Novak'tan geldi. Ben kendisini çok severim, umarım kalıcı olur kadroda. Bonner da 6/7 soktu. Hayvan.
8 oyuncu çift haneli sayılara ulaştı (ana rotasyondaki 9 kişiden sekizi) ve ilk 5'ten kimse 30 dakikadan fazla süre almadı. Parker'ın 1 ay sakat kalacağı bilinirken, 2 maç sonra dönmesi de harika oldu.

Böyle devam ettiğimiz sürece en azından Batı Finali göreceğimizi tahmin ediyorum. Tabii Lakers post-season'a yaklaşırken işleri ne kadar düzeltecek falan, önemli sorular bunlar. Ne zamandır da Spurs ile karalamıyorduk la buraya, iyi oldu bak sabahın köründe. Gideyim de şimdi türlü börekler alıp geleyim.

Rapt


Raptor:KANKA O GÜN NE GOL ATTIN LAA!!11!11
David Luiz:Ehe, mehe...

Retro 40 (cCc)

Şimdi Van Bommel'in bu halini görmeyen kaldı mı? Ben sanmıyorum. Ama çıkartma hali başka, ve de bizi ilgilendiren o hali. Fotoyu gönderen Zeko Fidan'a (abi isim bu mu ya, mailde yazan buydu mecbur bunu yazdım) teşekkürleri yolladım. Hay şeklini sikeyim Van Bommel ya.

3


Dün gece Miami-Magic maçını izleyeyim diye mekan ararken, bu şekilde biteceğini hiçbir şekilde tahmin edemezdim. Heriflerin tarihindeki en büyük 2. geri dönüş oldu, ki önemi çok daha büyük. 1. Orlando takas sonrası falan derken, şu anda Doğu'da 4. sırada. Bir yükseliş, bir gaz lazım(dı). Bu oldu. 2. Heat son 4 maçında 3. kez yenildi ve üçü de aynı sebepten:Son topları kötü kullanmak. Dün ilk olarak Bosh üçlük denedi, sonra Lebron bomboş kaldı, yine sokamadı falan. Velhasıl, bu yenilgi onları da bayağı bi' sarstı ve bu da Magic için avantajdır.

Bir yandan da Hedo sıkıntısı var. Önceki maç zaten atılmıştı, dün de önce çok kötüydü, sonra faul problemine girdi ve son 20 saniye haricinde 4. periyodda oyuna girmedi-acaba girse, geri dönüşü engeller miydi. Sonuç da ortada. Kimileri ciddi ciddi, Magic'in Hedo'suz daha iyi olduğunu iddia ediyor, ve dünkü maç da böyleleri için büyük koz. Hedo bi' an önce toparlamalı abi. Cidden sıçıyor.

Bibby'nin Heat'e beklendiği kadar katkı veremeyeceği yönündeki tahminim dün itibariyle iyi bir giriş yaptı ama, gerisi önemli. Bu herifler 3 tane süper-yıldız denebilecek adamla ne yapacak, çok merak ediyorum. Riley gelse bari, biraz bağırır eder. Bi'şeyler olur gene. Son olarak da, Magic deplasmanda hep siyah formayı giysin lan. Buradan yetkililere sesleniyorum yani.

Retro 39

Cocu

Barcelona, son olarak Şampiyonlar Ligi'nin kazanıldığı 2005-2006 sezonunda iç saha formasında bordo renk şort kullanmıştı. Sonra ise, bu sezon, yani 2010-2011 sezonuna kadar alışıldığı üzre mavi şort kullandı.


"Katalan ekibi", 98-99 ve 01-02 sezonları arası, tam 4 sezon siyah (ya da lacivert. Ton çok değişik) şort kullandı. Sırayla şöyle:



Klasik Barcelona forması, bordo-mavi çubuklu altına mavi şorttan ibarettir, malum. Ama hele de günümüzde (ya da son 10-20 yılda diyelim genel olarak) birkaç sene üstüste aynı formayı giymek imkansız olduğu için, ana desen değişemeyecek olduğu için, şortta farklılık yaratma yoluna gidiyor markalar. Birkaç yılda bir bunu yapmanın pek sakıncası yok tabii.

Artık o dönem çok mu sevildi mi nedir artık, 4 sezon siyah şort kullanılmış. Son dönemde de 4 sezon ardarda mavi şortun ardından, bu sezon bordo şort geldi. Muhtemelen önümüzdeki sezon, ya da diğer sezon Nike'ın yine siyah şortu devreye sokacağını tahmin ediyorum ben.

Retro 38