Abraham

Bu sezon NBA formalarında iki (ufak ama) çok temel değişiklik var. Daha pek görülmedi sezon başlamadığı için, ama ilerleyen günlerde sıkça lafı edilecektir.


İlki, Lig logosunun arkaya atılması. Bu değişim, zamanla gözümüze batacak ve bizi rahatsız edecek (alışkın olmadığımızı geçin). Çünkü bunun sonucunda formaların ön görünümü, takım ismi hariç bomboş kaldı. Ve bu boşluklar yüzünden sanki oyuncuların üstünde korsan formalar varmış gibi manzaralar göreceğiz. Aşağı baksanıza.


Sadece bazı takımların formalarındaki "20. yıl" falan gibi özel logolar kurtarır bu manzarayı. Onlar da geçici zaten. Reklam falan mı gelecek acaba zamanla.


İkincisi, şampiyonluk sahibi takımların formalarının ense kısmında yer alacak olan sarı parça. Bu daha da tartışma yaratabilecek bir değişim. Futboldaki yıldız hesabı işte. Ama daha az görünürlüğe sahip. Şu en üstteki fotoğrafı bulana kadar ben ne olduğunu anlayamadım açıkçası. Bayağı 1-2 gün bunu merak ederek geçti. Spurs-Fenerbahçe Ülker maçında ve 2K15'te arka arkaya formalarda görünce "Lan bu ne ki"? diyip durdum.
Orada şampiyonluk sayısı yazıyor(muş), fakat bunu bırakın Tv'den görmek, dibine girmedikçe anlayamazsınız.

Başka bir şey, madem uzaktan bu sarı parça her takım için aynı gözüküyor, Boston da şampiyonluk sahibi (17), Portland da (1). İkisi de "standart görüş mesafesinde" aynı şekilde temsil edilmiş oluyor. Madem formalara şampiyonlukları simgeleyecek bir şeyler eklenecek, bu doğru tercih değil sanki. 


Ligdeki takımlardan yarısının şampiyonluğu var. Bunların da hepsinin formasının arkasında "sarı bir şey" yer alacak. Hepsinde aynı. Bunu (da) çözmeleri gerekiyor.

Diğer forma haberleri için de yine şuradan.

Arap


Böyle bi' birbirini tamamlama, bi' legovarilik, bi' şeyler...


Henry


Önce buraya.

Jenerik 23