Sirhot- Psikopat

Sirhot'ın yeni albümü "Nakavt"taki en iyi şarkılardan birisi "Psikopat" ancak içinde gerçekten psikopat öğeler barındırıyor. Gerçekten hissederek yazdıysa bunları, kafadan Bakırköy'lük arkadaş. Örneğin;

"Biraz dürüsttüm ama olsun hep iyimser düşünür kendimi ateşe atardım. Kapatabildiğim yaraları kapardım. Ama şimdi yavaş yavaş hiç bişey için değmediğinin farkına varıyorum. O yüzden artık biraz farklı davranıcam Elime geçirdgim ilk keskin nesneyle seni parcalara ayırıcam. Hepinizin o kafatasını duvara vurup çatlatıcam. Açılan yarığın içine dinamit lokumu sokup patlatıcam. Nefret edin benden. Bende nefret ediorum zaten senden. Değişemem ben doğuştan katilim ezelden. Seni uçak benzini dolu bi küvette boğup bilincini kaybetmeden önce içinde saç kurutma makinesiyle kızartıp yanıklarını ekmek bıçağıyla delik deşik edip hava kaçırdıgın her bi deliği yanan mumla tıkıycam. Karşısında meditasyon yaparak transa geçip herseferinde bana verdiğiniz bütün acılardan tek seferde kurtulucam Duramam artık can almak kanıma işlemiş. BEN DOĞUŞTAN KATİLİM SONRADAN YETİŞMEMİŞ !!!"

al bi' de burdan yak!

Derbi

Evvelki sezon olduğu gibi yine çeyrek final de Galatasaray ve Fenerbahçe eşleşti. Erken final bir nevi, evet.
Bir yanda Fenerbahçe'nin genel olarak derbilerde Gs'ye olan üstünlüğü, diğer yanda Gs'nin kupa geleneği ve Fb'nin Türkiye Kupası'ndaki başarısız gidişatı.
Hangisi baskın çıkacak acaba?

Galatasaray'ın şu anda ilk 11'inin 3/4'ü yok neredeyse.
Yine de çok iyi gidiyorlar. Ankara deplasmanında 4 atıp geliyorlar. Liderler vs.
Ama gel gör ki, Fb'nin de bu takıma nasıl geldiğini biliyoruz.
Bilemiyorum açıkçası, bir de bu maçların arasında Avrupa maçları olacak. Rövanşta kim sağlam kalacak? Gs'nin sakatları düzelecek mi? Daha doğrusu hangileri düzelebilecek?
Barusso oynayacak mı? Bu sezon Avrupa'yı önemseyen Fenerbahçe kupa maçlarına yedek kadroyla çıkar mı?

Bu soruların cevapları, turu geçeni belirleyecek.

Pato

Pato. Milan'ın sezon başında aldığı ama sezon ortasına kadar oynatamadığı, beklemeyi göze aldığı
genç yıldızı. Beklediklerine de değdi açıkçası. 18 yaşını geçmediği için beklemek zorunda kaldılar.
İlk çıkışı Kıtalararası Şampiyona'da gerçekleşmişti, International'de.

20 milyon dolar verdiler. Değer gibi de.

Oynadığı 3 maçta 3 golü var. Son maçta da Genoa'yı yenerken 2 gol atıp galibiyeti getirdi.
Belki bu sezon şampiyon olamayacaklar filan ama, şu yukardaki üçlü çok can yakacak o kesin.

Hido All-Star'a

Hidayet All-Star yaklaştıkça daha da iyi oynuyor, daha büyük işler yapıyor.
Dün oynadıkları maçta 27 sayı-6 ribaunt-3 asist ile oynadı, maçtaki en skorer oyuncu oldu, ayrıca en çok süre alan oyuncuydu takımında.
Ve en önemlisi son saniyede attığı üçlükle, ki kendinden emin hareketleri, atacağına olan inancı müthişti, maçı takımına kazandırdı. Salonu ayağa kaldırdı.
Belki Garnett yoktu Boston'da ama ne olursa olsun, yaptığı büyük iş Hido'nun.

Mes Que Un Club



Yeni Formalar



Bu sezonun All-Star formaları gördüğünüz gibi. Ön kısımda klasik biçimde yazılmış West/East var. O pek hoşuma gitmedi şahsen.
Ama hakkında post yazmamın sebebi, beyaz ve mavi renklere ek olarak, kırmızı veya beyazın dışında renklerin ilave edilmiş olması. Bu yenilik çok hoşuma gitti.
Beyaz forma'nın arka kısmı altın, mavi'nin ise gümüş renk yapılmış. Yani bir nevi üçüncü renkler veya deplasman forması rengi yapılmak istenmiş. Mesela ileride bir All-Star'da o renklerde formalar yapılabilir. Keşke yapılsa. Benim acayip hoşuma gider.

Shaq


Shaq bu sezon iyiden iyiye sakatlıklarla uğraşıyor. Hatta "bırakacak" söylentileri filan çıktı geçenlerde. Ama o, "sözleşmem bitene kadar oynayacağım en azından" dedi.
All-Star ile ilgili yazıda ondan bahsetmeyi unutunca ayrıca değineyim dedim. Zaten Shaq'a da o yakışmaz mı?

İlk 5'lere seçilmedi Shaq. Hem kendi verimliliği malum bu sezon, hem de Dwight Howard'ın bu halinde ilk 5 çıkması ayıp olurdu.
O halde şimdi "top koçlarda". Yani Doc Rivers'da.
All-Star ruhunu sürdüren yegane isim Shaq. Hatta o bırakınca ne olacak All-Star'lar diyen bile var. Haklılar da.
Tamam belki ilk 5 olmadı ve olamazdı da ama, All-Star ruhu için, Shaq yedeklere alınmalı. Alınmazsa ayıp yani. İstediği kadar başka hak eden vs olsun.
Shaq All-Star'da olmalı.

Lider

10 sakatla gittiğimiz A.Gücü'nü 4'ledik. Eksik takıma güven daha da artıyor. Düşünün bir, orta sahamız Arda-M.Topal-M. Güven-Serkan şeklinde. İlk yarının son dakikalarında arka arkaya 3 gol işi bitirdi ve liderlik.

Şimdi ise sıra Kupa'da.
Fb ve Gs çeyrek finalde eşleşti. İlk maç bu pazar Saracoğlu'nda. Rövanş, 3 hafta sonra.
Harika olacak...

All-Star Hakkında

All-Star ilk beşleri açıklandı malum. Batı takımı:Iverson, Kobe, Melo, TD, Yao. Doğu ise:Kidd, Wade, Lebron, KG ve D.Howard.

Geçen yılki beşlerden değişiklikler şunlar:Doğu'da Kidd,KG ve Howard yoktu, yerlerine Bosh, Arenas ve Shaq vardı. Batı'da ise, Ivy ve Melo yoktu, yerlerine KG ve T-Mac vardı.

Ayrıca Batı ilk 5'inden Yao, sakatlığı sebebiyle kadroda yoktu. Yedeklerden de Ivy, Boozer, Kidd ve Nash. Yani ligin en iyi 2 oyun kurucusu geçen yılki all-star'da yoktu. Kötü tabii.

Geçen yıl maça çıkan kadrolara bakarak, bu yıl yedeklerin kimler olabileceğini ve 5'lerin ne kadar doğu/haklı olduğunu inceleyelim.

2007 All-Star'ın tüm kadroları şöyleydi.
Doğu:Arenas, Wade, Lebron, Bosh, Shaq, Joe Johnson, Billups, Jermaine, Dwight, Caron, Rip Hamilton ve VC.
Batı:Kobe, T-Mac, TD, KG, Dirk, Marion, Ray, Melo, Parker, Josh Howard, Memo ve Amare.

Bir kere bu kadrolardan kimlerin bu yıl olmayacağını söyleyelim. Doğu'da Arenas sakat zaten, o gelemeyecek kesin. Sakat olmasa seçilirdi ilk 5 o ayrı ama o zaman da Kidd yedek olurdu. Tabii hiç seçilmemesinden iyidir veya sakat olmasından. Jermaine O'Neal da olmayacak. Yaptıkları ortada bu sezon. Joe Johnson'ın da seçileceğini zannetmiyorum. Hele de Boston'lılar varken.

Batı'da ise Parker seçilirse ben NBA ile ilgilenmeyi bırakırım. Ray ve KG zaten Doğu'ya geçti. Mehmet de seçilmeyeceklerden. Belki de Marion seçilmez.


Peki kimler "seçilebilir"?
Doğu'ya bakınca Ray ve Pierce'ın seçilmesi normal olur, durum malum. Hatta bir ara Pierce mvp adayı olarak gösteriliyordu. Sanırım Vince Carter yedeklerden seçilir. Jefferson da seçilirse şaşırmam. Bu yıl Carter'dan bile iyi gidiyor.
Iguodala all-star'lık oynuyor ama Doğu'nun şu durumunda ona yer kalmaz sanırım. Ben Gordon da benchten gelip coşmaya iyice alıştı, o da hak ediyor ama seçileceğini sanmam. Geçen yıl seçilen Caron Butler yine seçilir diye tahmin ediyorum ama kısalar arasında bolluk var.

Batı'da Boozer ve Nowitzki'nin geleceği kesin. Zaten şu durumda Melo'nun Dirk yerine ilk 5 başlayacak olması ayrı rezalet ya neyse.
Camby bu yıl kesinlikle hak ediyor ve umarım kariyerinin ilk All-Star'ına erişir. Aynı şekilde Tyson Chandler da var ama onun şansı daha az gibi.
Kısalardan Manu ve Baron Davis seçilir diye düşünüyorum. Nash de gelecektir. Paul de hak ediyor fazlasıyla bu sezon ama bilemiyorum seçerler mi yedeklere.
Pek beklenmiyor, adı geçmiyor ama, Marion da seçilebilir.

Vah yazık...

Dün itibariyle Nba'in en kötü 2. takımı olan Miami Heat dün gece Indiana'yı yenmesiyle, artık bu sondan ikinciliği Seattle ile paylaşıyor. Tebrik ediyoruz kendilerini.

Not: Bu takım evvelki sezonun Nba şampiyonu.