Yok Artık Efes Pilsen

Sporx'ten Sedat Balcı'nın haberine göre Rakoçeviç'i renklerine bağlayan Efes, Sarunas Jasikevicius'u da almak için elinden gelen her şeyi yapıyormuş. Saras'ı da alırlarsa ligi kapatalım gidelim biz, onlar Euroleague'e konsantre olsunlar. Yuh...

Kapak

Bilen bilir, Elif Şafak'ın son kitabı Aşk, cart pembe bir kapağa sahip. Yazarın da konu hakkında çocuklarıyla ilgili saçma denebilecek bir açıklaması vardı. Hassasiyet güzel ama, o kadar da çocuğu filan kapak işlerine katmak ne kadar doğru bilemiyorum.
Şimdi bu kitabın (artık ne akdar şikayet veya tepki geldiyse) koyu gri kapaklı bir baskısı çıkmış. İşin komik ve salak tarafı da, üstünde pembe (yani gerçek kapağın rengi) bir yuvarlağın içinde "özel basım" yazıyor. Büyük ihtimalle kasıtlıdır, eğer değilse çok komik çünkü.
Geçenlerde Akp'nin gençlik kollarının mı, partinin mi ne bir organizasyonuna gitmişti Mrs Shafak. Orada genconun biri şikayet etmiş, " otobüste açıp okuyamıyorum, ne olacak benim halım" diye. Herhalde o tip birkaç tepki daha geldi de, insafa gelip yeni basım yaptılar. Burada bu konu hakkında gerçekten söylemek istediklerimi dile getirsem, hem bizim blog, hem de blogger yasaklanır sanırım. Ben olayı bildireyim, isteyen istediğini düşünsün. Gidin gri kapaklısını alın, belki aydınlanırsınız biraz öyle okuyunca.

Trabzon-Yeni

Büyüklerden ilk forma tanıtımını yapan Trabzon oldu. Geçen sezonki gibi 5 formaları var. Turuncu, beyaz ve düz mavi aynı. West Ham tarzı bordo-mavi ve düz bordo'nun yerine, parçalı ve çubuklu var ki, çubuklu konusunda doğruya dönülmüş yine. Parçalı geçen sezonun sonlarında giyilmeye başlanmıştı, bu sezon da olacak demek ki.
Genel olarak ortalama bir kreasyon ama, bir husus var ki, değeri çok düşürüyor. Trabzon'un bu sezon giyeceği çubuklu forma, taaaa 06-07 sezonundan kalma. Aşağıda da gördüğünüz gibi, 06-07 sezonunda Inter'in home forması bu tasarımın mavi-siyah renklisiydi. Sonra birkaç takımda daha göründü. Bizde Antalya, Ankara filan giydi. Aradan 3 sene geçmiş, siz o tasarımı hala takımların formalarında uyguluyorsanız, ya çok zekisiniz, ya da karşı taraf çok saf. Eminim Trabzon cephesinden kimsenin konuyla ilgili malumatı yoktur. Umurlarında da olmaz zaten. Komik ama yani. 3 senelik kazık.

24


Ne de yakışmış koçuma bea. Eğer Hüseyin'in dediği şu eleman, DeJuan Blair de sağlamsa, seneye direkt yüzüğe oynarız. Geri dönüyoruz-tam da battık derken hem de.

Ty


Adamım Ty Lawson ıssız Minnesota ellerinde kalacak diye üzülüyorken, bir baktık takasla Denver'a gitmiş. Orada play-off görsün, gelişsin, Chauncey abisinden el alsın, büyük oyuncu olsun.
Hüseyin de draft izlenimlerini çabuk yazsın...

?

Efenim, yeni formamızın bu olabileceği gibi bir istihbarat var. Galatasaray Formaları'nda yorum bölümüne bir arkadaş koymuş. Tabii reklam filan farklı olacak da, anlayın siz. Ben sevdim. Geçen koyduğumuz o fake formalardan iyidir. 1 sezon aradan sonra, sağ ve solun ön-arka toptan tek renk olduğu parçalı tarzına dönmüş durumdayız görünüşe bakılırsa. Güzel bu.

Edit:Bu da değilmiş. Sıradaki...

Çook sonranın editi:Buymuş anasını satıym. Nasıl olup da aylar önce bu forma sızıyor, bilinmez...

Shaq Cavs'te!


Cleveland Ben Wallace ve Pavlovic'i Phoenix'e yollayıp Kocaoğlan'ı kattı kadrosuna. Hayırlı olsun.

Draft Haberleri

Draft'a yirmidört saatten biraz fazla var. Piyasa iyice kızışıyor, hamleler, dedikodular ardı ardına geliyor. Madde madde gidelim:

-Bucks R-Jeff takasıyla aldığı Oberto'yu kalbi sakat adamı cap'ten yemeyelim diye Pistons'a yolladı Amir Johnson'a karşılık. Pistons'ın Oberto'yu serbest bırakabilir. Oberto'nun Free Agent olarak tekrar Spurs'e dönmesi bekleniyor.

-Minnesota T'Wolves büyük bir takas gerçekleştirerek elinde bulunan 6. sıra hakkının üzerine Wizards'dan aldığı 5. sıra hakkını da ekleyerek ilk turda dört seçme hakkının sahibi oldu. Wizards 6. sıradan seçim hakkının yanında Darius Songaila, Etan Thomas ve Oleksiy Pecherov'u da verirken karşılığında Randy Foye ve Mike Miller'ı kadrosuna kattı. Dedikodulara göre Wolves'un asıl hedefi ise bu dört seçme hakkının en az ikisinden bir paket yapıp Memphis'ten ikinci sıra seçme hakkını isteyecek. Rubio sevdası...

-Trail Blazers eline olan 24. ve 56. sıra seçme haklarını Mavericks'e verip, Dallas'ın 22. sıradan seçme hakkını aldı. Kulislerde ise Blazers'ın 22. sıra hakkını bir oyuncuyla beraber takas edip yerine üst sıralardan bir seçme hakkı alacağı konuşuluyor.

-Kidd'in kontratı bitiyor. Cleveland, New York ve Portland draft gecesi olası bir sign-and-trade kovalayacaklar.

-Grizzlies ve Knicks ise ayrı bir takasın eşiğindeler. Knicks sorunlu forveti Quentin Richardson'ı Memphis'e yollayıp, daha sorunlu başka bir oyuncu Darko Miliçiç'i Knickerbocker yapma peşinde.

-Utah Jazz eğer bir aksilik olmazsa 20. sıradan Pittsburgh çıkışlı Sam Young'ı seçecek.

-7. sıradan seçme hakkı bulunan Golden State eski "run and gun" günlerine dönme çabası içinde. Bunun için de Lottomatica'lı Brandon Jennings'e göz koydular. O daha yukarıdan giderse de Wake Forest forveti James Johnson listelerinde.

-Kirk Hinrich'in yakın çevresine Portland'a takas edileceğini söylediği belirtiliyor. Blazers'ın Hinrich ile Roy'u beraber oynatma isteği zaten bilinen bir gerçek.

-Cavs GM'i Danny Ferry'nin önünde iki yol var. İkisinde de takas var. Biri doğu kıyısına, New Jersey'e düşüyor, Vince The Prince için. Diğeri ise çöllere, koca oğlan'ı alıp redneck diyarına getirmeye.

-Son olarak 11. sıradan seçim yapacak olan Nets seçeneklerini iki şıkka kadar indirmiş durumda. NCAA'in en iyi forvetlerinden olarak gösterilen, kişisel olarak hiç beğenmediğim, Tar Heel uzunu Tyler Hansbrough ve Duke'lu Gerald Henderson.

-Speedy Claxton ve Acie Law IV'u Warriors'a yollayan Hawks, Jamal Crawford'u kadrosuna kattı. Kazığı yine GSW yedi tabii.

İlerleyen saatlerde olabilecek büyük hamleleri de geçeriz, son dakika mahiyetinde.

2012: The Movie

Yarından Sonra'nın yönetmeninden bir klasik daha. Fragmanı ve bilgileri burada.
Kasım'da perdelere inecek.

RJ


Bütün şehre, eyalete hayırlı olsun efem. Harika bir hamle. Bununla birlikte düşüşe geçeceği öngörülen Spurs organizasyonu, yeniden iddialı hale geldi. Umarım olabilecek maksimum yararı alırız RJ'den. Zamanında kendisini üzmüştük finallerde. İnşallah o da yüzüğe bizimle ulaşır.

Şükür Başladık

NBA'de off-season'ın ilk büyük takası az önce gerçekleşti. Bruce Bowen, Kurt Thomas ve Fabricio Oberto'yu Bucks'a yollayan Spurs karşılığında Richard Jefferson'ı renklerine kattı. R-Jeff'in Skorer özelliklerinin yanında kalburüstü bir savunmacı ve olağanüstü bir atlet olması Thomas ve kalbi elinde gezen Oberto tarafını kapatıyor. Bu durumda pota altı düşen Spurs'ün de draft'ta genç uzunlardan yana tercih kullanacağını söylemek yanlış olmaz sanırım. Hayırlı olsun efem.

Kestane

Hasan Şaş'ın son açıklamasını okumuştur birçoğunuz. Okumayan için önemli kısmı şuraya yazalım yeniden:"Bizim bildiğimiz çok şey var. Bizlere bunları anlattırmasınlar. Herkes Galatasaraylılığından soğur".

Sen böyle konuştuktan sonra, o bildiklerini söylesen ne olur, söylemesen ne olur. Adam bildiğin tehdit ediyor. Bir zamanlar kulüp tarihinin efsanesi olarak bildiklerimizin, artık gözümüzde zerre değeri kalmıyor. Bu çok hazin.

Bu da Hakan Şükür'den, yorum bile yapmak istemiyorum. Bunlar... Neyse, buyrun:
"Galatasaray'ın Uefa Kupası'nda Arsenal'le oynadığı final maçında Hagi'yi ben attırdım. Kazandığımız frikiği kullanmak istedi, ben atınca sinirlendi ve kırmızı kart gördü".

Kafan mı güzel?

Edit:Espriymiş Hakan'ın ki. Çok da ...

Cam

Galatasaray Gökhan Cam'la iki seneliğine anlaşmış. Hafif kalas olsa da en azından milli takım görmüş, büyük takım tecrübesi olan bir oyuncu. İlk 11 başlamayacağını da düşünürsek, gayet kallavi bir yedek. Hayırlı olsun.

Güzellik


Neeskens, Rijkaard, Sarı-Kırmızı, Florya...

Yeni Mallar

Tottenham yine hoş formalarla piyasada. Zaten bu renk üçlüsünü çoğunlukla koruyorlar. Tabii Puma'nın bu tasarımının da payı var.

Psg bu kez klasik formasını giymiyor. Düz lacivert ve düz beyaz var. Away güzel de, iç saha formasını gözümüz yadırgayacak.
Bir yanda aşırı modern bir dış saha, diğer yanda direkt nostalji kokan bir içsaha forması. İç sahayı güzel düşünmüşler, 90'lar havası.
Middlesbrough sponsor firmayı değiştirse bile, hep farklı formalar giyiyor. Bu tasarımı tabii İspanya'dan biliyoruz ama, mesela burda sol kol farklı. Hoş olmuş. Ama 2. lig için fazla güzel forma.
Lyon da Psg gibi iç saha formasında değişikliğe gitmiş. Yatay ikili şerit var artık. Away de, daha çok 03 ve 04'te gördüğümüz geçişli renkli formalardan.
Sağ ve soldakiler zaten bu sezonunkilere çok benziyor da, ortadaki (onlar adına) farklı ve güzel olmuş. Kötü olsa da güzel olur, Crespo var orda.
Gördüğünüz gibi Puma'nın bu tasarımı Lazio'ya da gitmiş.
Bayern'in geçen sezonki beyazına çok benziyor ama, yapacak bir şey yok tabii. Onun haricinde güzel forma.
Daha evvel yine burada, başka bir tasarımı göstermiştik Arsenal'in yeni 2. forması olarak ama, meğer gerçeği buymuş. Daha şık açıkçası, öteki daha basitti.
Everton da çalıştığı markayı değiştimiş. Pek sevmedim ben.
Tipik bir 2. forma. Lazio'nun da böyle bir away forması vardı. Çok iyi.

Yaka filan şık olmuş da, ben orda Abn Amro'yu görmedikçe neye yarar.

Kayıt

başlık:2012

"hayatımda tanıdığım en aptal insanların ortak ilgi alanı.
bu tarihte bir şey olacağına inananların hiçbiri hiçbir zaman bir şey olamayacaktır"

ekşi sözlük'ten zenci. 21 haziran 2009. 01.49.
şuraya kayıt düşelim de, belki lazım olur.