Mia Hamm

Formaseverler, ya da daha geniş bakarsak, futbolseverlerin forma konusundaki önceliklerinden biri, bahsi geçen formanın maç harici de, bir tişört gibi giyilebilmesidir. Formayla çok alakası olmayan biri bile, şıklığına tav olup, edinebiliyor formayı. Mesela son Fransa forması için bu şekilde birçok yorum vardı. Onu üreten Nike, yine buna benzer bir icraat yapmış.




Nike, mesela Erkek Futbol takımı'na, genelde şık formalar yapar. Daha bir özenir. Sebebi ortada. Kadın takımı için de, mesela hatırladığım şu vardı, zamanında koymuşuz. Ne kadar güzel. 3 renkleri olmasına karşın, altın renkle böyle bir deneme. Şimdi de herhangi bir tişörtten, ya da bir tenis kıyafetinden farksız bu formalar.

Tabii artık Kadın takımlarının formaları, vücuda daha oturan şekilde yapılıyor. Kesimler daha uygun. Ki artık erkeklerde de öyle, malum. Kollar kısa filan. Daha rahat ediliyor sahada. Son olarak, lacivert formada da detaylar kırmızı yapılarak, yine 3 rengi de kullanmışlar 2 formada da. Buna dikkat etmeleri çok güzel. Ayrıntı için ise şurdan.

Retro 50

Parana


Umbro bu işlere imza atarken, nasıl hala diğerleri utançtan kepenk vurmadı, ben anlayamıyorum. Son şaheser de bu. Atletico Paranaense 87. yıl özel forması. Son dönem Neo-Klasiklere bakarsak, zirve budur. Muhteşem. Bu tip yakanın bir başka güzel örneği de, 01-02 Barcelona içsaha formasıdır. Ama bunda iplerin salkım-saçak olmadan yerleştirilmesi falan... Çok iyi. Daha fazlası için burdan.


Nerden Nereye 45

Retro 49

Rezalet Ki Ne Rezalet

Olaya ilk değinen FootbalLove'dan Koko B abimiz. Ki bu postu da ondan izinle atıyorum. Resim de ordan. Çok klişe bir cümleyle hayretimi belirtmeye girişiyorum:Ben hayatımda böyle bi'şey görmedim. Göreceğimi de sanmıyorum. Yanlış hatırlamıyorsam, 2002'de Bayern Münih'in bi' deplasman formasını unutma hadisesi vardı. Ama bu onu geçti. Omuz kısmına baksan zaten anlayacaksın abi eski forma olduğunu. Oradaki mavilikten çakarsın. Ulan kimse mi görmedi şu farklılığı? Malzemeci görmedi? Takım arkadaşları görmedi? Hakem anlamadı? Hoca ve yardımcılar fark etmedi? Rakip anlamadı? Hiç mi dikkat etmiyorsunuz lan. Federasyon hemen bu rezillik için soruşturma açmalı abi. Manzaraya gel. İnşallah birinin piçliği filandır da, en azından anlamlandırabiliriz hadiseyi. Yoksa bu kadar dikkatsizlik... Çoğilginç Hilmi abi. Acaba maç sonunda filan ilk fark eden ne dedi, ne yaptı.

Ceni


Diğer bloglar Ceni'nin 100. golü yazar ama, bize düşen de budur. Dayının 100. golü için özel bir forma yapmışlar. Maçtan önce hazırlanmış. Maçta şu üsttekinin, daha normal versiyonunu giymiş. Golü atıp maç bitince de, önünde ve arkasında özel "100 Gol" logoları bulunan versiyonu giymiş Ceni. Yakışır.



Normal başka bir forma ile birlikte de set haline getirmişler. Satar da ha. Ama bu kırmızı formanın tasarım, 90'ların ortasındaki Adidas kaleci formalarından birinin aynısı-en üstteki resimde daha iyi görülebilir.. Rüştü falan giymişti hatta yeşilinden. 95 ya da 96 olmalı. Reebok bu araklama işlerine son verse.


Retro 48

Pfaff


Bu aralar sıkça Trabzonspor'un forma tercihlerini övüyoruz blogda. Konuyla ilgili postlardan biri şuydu. Nette bulduğum bir resim sayesinde, o kombinasyonun geçmişte de giyildiğini görüyoruz. Belki uzun süre giyildi, bir sezon boyu içsaha forması olarak kullanıldı, belki de tam aksi tek maç giyildi. O önemli değil. Acaba, bu Sivas maçındaki kombinasyon tercih edilirken, üstteki dönem göz önüne alındı mı? Eğer öyleyse harika. Değilse de böyle farklı denemeler için tebrik etmek lazım. Bu arada üstteki resim, 89-90 sezonundan. Pfaff falan var. Orhan, Hami, Lemi vs.

Retro 47