TS


Trabzonspor ilk forma tanıtımını yapan takım oldu. Formaları hep aynı. Çubuklu varken illa şu parçalıyı yapacaklar. Ne gerek var, TFF en fazla 5 formaya izin veriyor diye tamamını doldurmak mı zorundalar ? Bordo forması koyu renk away görevini, beyaz ise açık renk away görevini yerine getirecek. Gri forma tek değişik ve güzel olanı. Şık bir 3rd olmuş, zannedersem ilk olacak bu renk. Özellikle şortun bordo olması da ayrı güzel. Umarım bu formayı giydikleri her maç, bu kombinasyonla çıkarlar sahaya. Ancak kalıbı eski formanın (hepsinin eski gerçi). Arsenal'in 2 sezondur giydiği home forması ile aynı kalıp.


Kupayı kazanan Trabzon'un göğsünde bayrak olacak. Ancak daha geçen GS Formalarına yazmıştık, güzel denk gelmiş; Kurallara göre bayrağın göğsün sağ tarafında olması lazım. O yazımızda bu talimatnamenin ne kadar tutarsız olduğundan ve hiç açıklayıcı olmadığından bahsetmiştik. Trabzonspor'un da kafasının karışması normal.

Metin


Metin'in Palermo zamanlarından takım tanıtımında yer alan fotoğrafı. Foto için Sercan Sevinç'e teşekkürlerimizi sunarım, sundum.

Nerden Nereye Dünya Kupası Özel 5


Dünya Kupası Notları


Grup maçları bittiğine göre notlarvari bi'şey yazabiliriz. Hadi.

- İspanya ve Şili ikilisi gruptan çıkamasa Güney Afrika'lara gidip suikast yapmak zorunda kalacaktım. Onu bırak, Allahtan grupta 3 tane iyi futbol peşinde takım yok, o zaman ne yapardım lan?

- Brezilya inşallah Şili'ye elenir. Başlarım Elano'suna lan. Böyle güzel Şili. Böyle kaypak Berezilya. Olması gereken belli. Peki olması gereken olacak mı, o başka.

- İspanya-Portekiz. Çok mantıklı aslında. Barcelona'nın kökü Espanyol Milli takımı'nda değil mi? Bireysel futbolun tanrısı CRonaldo da Portekiz'de. Tamam işte. Bugünkü Portekiz-Brazil maçını izleyen herhangi biri, neden şu anda Messi ve Cristiano arasında bu kadar fark olduğunu anlardı.

- Arjantin'in hali kötü. Çok fazla Messi'ye bağımlı olmaları sıkıntı yaratır diye korkuyorum. Onun dışında sorun yok;halaoğlu Messi gerçekten efsane olabilir birkaç gün sonra.

- Meksika Arjantin'i elerse şaşıran olur mu?

- Aslında Fransa ve İtalya'ya olanların İngiltere'ye de olması gerekti. Yırttılar. Kötüler hala.

- Ulan Beren Saat ne güzel oynamış o son sahneleri.

- Sonisphere'e gidemeyen adamın takımı erken elenmez. Karşılıklı bu işler. (Öyle di mi lan?)

- Bir anasını siktiğimin arkadaşı yüzünden maç izlerken muhabbet etmeyecek seviyeye geldim. Ne desem adam kendi savunduğum kişi veya takımları öne çıkardığımı sanıyor. Sikeyim seni lan.

- Bu gün öğle saatlerinde eve Vuvuzela girdi. Çok kısa söyleyeyim, ne kadar sövseniz az buna abi.

- Almanya'nın ilk maç çok kişiyi yanılttı. Ama Mesut bu azgınlığı korursa, en az yarı final. Kupa gelirse de çok garip olmaz.

- İngiltere-Almanya ne güzel oldu lan. Başka bir büyük rekabet daha görsek.

- Ömer Üründül'e söylenecek zamanları bile geçtik. Artık vücut tepki vermiyor.

- Ali Ece abimin burdan ellerini öpüyorum.

- Marcelo Bielsa gereğinden fazla saygıyı hak ediyor. İnşallah olabildiğince ilerlerler.

- Bizim burdaki kıytırık (2 senedir kıytırık tabii) festivale Soulfly geliyor. Nasıl ikna ettiler adamları, anlamadım. Anlayamam da.

- Bir arkadaşım -ki İtalyaseverdir- İtalya'nın son kreasyonundan beyaz formayı almış. Gayet de şık forma. Adam 3 maç boyunca o formayı giysinler diye bekledi. Sonra da öyle bi' sövdü ki, elendiler. "Taraftarın sesi" bu sanırım.

- Adidas da az çakal değil. Slovakya'aya nasıl kakalamışlar eski kalıbı, çok ilginç. "Enteresan".

- Iaquinta kadar overrated'ını görmedim, göremem.

- "Futbol oynamaya" çalışmayan tüm takımların Allah belasını versin. Bazılarının verdi bile, bak.

Histeri


Oh oh, ne de güzel. Üstüste yeni albüm haberleri. "Çilekeş'in yeni albümü Histeri Çalışmaları da bugün itibariyle satışa sunuldu" demeyeceğim, çünkü malum, artık albüm satışı filan pek yok, onlar da resmi sitelerinden salmışlar albümü. İster 5 tl karşılığı, isterseniz de beleş indiriyorsunuz. Çok merak ediyorum, bakalım nasıl bir albüm ortaya çıkmış.

On


Sevdiğin sanatçının/grubun albüm aralarını uzun tutması, saf "sıkıntı". Bekle dur anasını satıyım. Hayko'da az beklemedik. Dorian'da filan hala bekliyoruz. Bilgin abiyi de o kadar bekledik ki, bekleye bekleye unuttuk. Bugün bir abimiz söyledi "çıkmış" diye, haberim oldu. Gerçi yine duyardım bi' yerlerden de, mesele o değil. Hakkında okuduğum yorumlar olumlu, inşallah iyi bi' albüm dinleyeceğizdir 3 yıl sonra. Hayırlı olsun Törkiş Rep camiasına.

Zizou


Zidane daha Bordeaux'da. Saçlar da yerinde. Ama forma da güzel.

Güzel İkili 15

Korku

Elano iyi para gelirse gidecekmiş, bu performansı ile o iyi para da gelecek gibi. Keita zaten allahın belasıymış (!) Disiplinsizmiş, adam olmazmış. Verelim 3-5'e gitsin. Giovani Dos Santos bir daha bu topraklara ayak basmayacakmış, 5 sene sonra 45 milyon Euro'ya Real'e gider artık küçük R10, izleriz büyük bir zevkle. Kewell zaten kötürüm, bunak. Ne işi var takımda. Çağlar 1. diye bir adam geldi, 5 adam gönderdik bu müthiş sol bek için. Ama değer değil mi ? Uğur Uçar, küçük kaptanımız da Ankaragücü'nde. Artık sarı lacivert forma giyecek. Aydın ne arar la bazarda ? 007 Haldun'u da küstürdüler zaten.

1 senede 180 derece dönebilmek...

Kanki


Güiza: David, kanka beni bi aldırsana sizin oralara be? Hazır senin adaş da yolcu, forvette boşluk olacak. Hadi be abi, bi' olduruver be, ha?!

Nerden Nereye Dünya Kupası Özel 4


Nerden Nereye Dünya Kupası Özel 3