Retro 145

Keşanlı Ali


Geçen şöyle bi' şey buldum hafız. Sonra işte, o dönemle ilgili bakınırken, İbo'nun istatistikleri gördüm yeniden. Çok az oynadığını falan biliyordum da, durum bayağı feciymiş la.

Şurada var, İbrahim Kutluay NBA'de oynadığı 5 normal sezon maçında (ki Play-off'lara zaten kalmadı) 12 dakika sahada kalıp tek şut kullandığı ama kaçırdığı falan yazıyor. Birden o yukardaki ampul yandı... ACABA BU KARTTA ATILAN ŞUT, O ŞUT MUYDU?

Araştırmaya devam ettim, önce biraz umutsuzdum, ama umutsuzluğumun sebebinin Türk sporuyla ilgili eski bilgi ya da görsellere ulaşmanın imkansızlığıyla alakalı olduğunu az zaman sonra farkettim. Önce şurayı buldum. Oradaki fotodan, bu maçtaki rakibin Portland olduğunu gördüm. İhtimaller azalmıştı... (triplere bak, sanki bana polisiye roman okuyoruz) Sonra da burayı buldum. İbo gidene kadar deplasmanda Portland maçı oynandı mı diye baktım; vardı, ama onda da İbo oynamamış. Başka da yok.

Düşünsene, hani çok da büyük bi' şey değil ama, akla geliyor ister istemez. "Acaba o şut mu?" diye. Değilmiş allahtan. Rezilliği düşünün. Kendisinin eline geçse, hatıra diye, koydukları fotoğraf kaçan şutunki. Peiiii.

Tomurcuk Memeli





Dell


Kendileri "Gelmiş geçmiş en ilginç formalar listesi"ne ilk 3'ten giriş yapıyor. MLS takımlarından Columbus Crew'in 2012 deplasman forması.