Euro-Retro 2

Malbuş


Daha önce 2-3 buna benzer post vardı. Takımlar, büyük şirketlerden faydalanmaya devam ediyor. Bir futbolsever olarak bundan hicap duyuyorum. Yakışmıyor. Üstüne bir de ters koyuyorlar filan, çakallığa hiç lüzum yok.

Euro-Retro 1


Yeni seri. Turnuva boyunca.

Tatlı Kuplar


Roma iç saha formasını tanıtmış. Formaya bakınca kırmızı çoraplar klasik görüntüyü bozuyor. Adamlarım malum, siyah çorapları var. Ancak formanın çıkartılış amacını görünce helal olsun diyor insan. Yakaları, kol uçları, çoraplardaki sarı şeritler bile 1980-1981 formasının birebiri. Kappa kralını yapmış bu sene. Neden 1980-81 formalarının nostaljisini yapmışlar bilmiyorum, araştırmadım. Bulan-bilen varsa ekleriz. Roma'nın o dönem formalarında kurt logosu kullanılıyor, günümüz zamanında da iç saha formaları haricinde her sene 1 formasında kurt kafalı logoyu kullanıyorlar. İç sahada ise şuanki armalarını kullanıyorlar, ancak bu formaya özel taviz verebilirlerdi sanki. O detay haricinde mükemmel olmuş.


Mesela ara sıra bu tip nostaljik detaylar ile Galatasaray'ın klasik kombinasyonu da değiştirebilir. Biz de 1910-1940'lı yıllar arasında siyah çorap kullanmışız. Parçalı-beyaz şort-siyah çoraplı iç saha forması yapılabilir 10 senede bir. Güzel de olur ama biz daha doğrusunu oturtamadık tabi.

Nerden Nereye 85

47




Umbro formalarını gördükçe içimi bir efkar kaplıyor. Şimdi de Lille'e 1947 yılında Fransa Kupası'nı kazandıkları maçta giydikleri formanın benzerini yapmışlar. Kötü haber; Nike Umbro'yu satıyor ve bu tailor geyiği Nike'ın başlattığı bir olaydı. Satıldıktan sonra devam ederler mi bu seriye, ya da lale devirleri biter mi ? Biterse ağlarım.