Omuz


Efes Galatasaray'ı yeniyor. Maçla ilgili Ntvspor.net'e konulan haberde kullanılan resim yukarıda. Bu resimde Efes benchi sınırları içinde ayakta görülen Kaya Peker artık bir Fenerbahçe Ülker oyuncusu, bu 1. Sağdan 2. kişi (omuzu sayma) ise Ermal Kuqo. O desen zaten Galatasaray'a transfer oldu. Tamam maça kimseyi yollamadınız foto-muhabir namına belki, ama bunu koyup okuru sikmesen daha iyi olmaz mı? Alakasız resim koyacaksan da tam koy amına koyym. En azından bazı insanlar merak edip bakıyor resme. Hepsi olmasa bile. Sonra niye "nontvspor".

Galacticos


Kadro tamamlanmış.

Güzel Formalar 60

Bay


Sevgili Pedro, hepimiz biliyoruz ki son 1.5 yılda yediğin haltlarla hem -takımda yer bulmayı bırak- yerini sağlamlaştırdın, hem de büyük katkı sağladın. Ayrıca Henry sonrası boşalacak olan bir forvet kontenjanı, sayende doldu. Mevkidaşların daha erken piyasaya çıkmışken, sen biraz gecikmeyle de olsa, takıma girdin.

Güzel.

E ulan ibne, peki Barcelona altyapısından çıkan forvetlerin belki de en önemli özelliği olan ters kanat oynama özelliği sende niye yok? Bu temel nitelik sende niye yok? Mal mısın? Altyapıyı bırak, takıma katılan bütün hücumcular bu işi yapıyor. Ama bir tek sen, ters kanat oynayamayarak her şeyi bozuyorsun.
Sağ forvetin Barcelona'da kim olduğunu hepimiz biliyoruz. Geçen seneyi ele alırak, en ilerdeki adam da belliydi. Sen ise Henry ile birlikte sol forveti paylaşıyordun. Fakat gerek pas, gerek çalımla içe kat etmen gereken pozisyonlarda sürekli klasik bir kanat oyuncusu gibi düz ilerliyordun. Ve de oynadığın pozisyonda yapman gereken asıl görev yerine getirilmiyordu. Ya da şöyle söyleyelim, senin ters kanat oynayamamanın 2 sonucu oluyor:

1. Sağ forvet olması gerektiği gibi, içe kat edip oynarken, sol taraf aksıyordu. Golünü atıp maçını kazandırsan bile, esas olması gerekeni göremiyorduk.

2. Messi'yi orta üçlünün önüne çekip, 4-3-1-2 gibi bir diziliş ortaya çıkıyordu. Bu dizilişi başka zamanlar da görüyorduk ama (misal 08-09 Cl finali) bu, o maçın gidişatına göre yapılan bir hamleydi. Mecburen bu dizilişe geçmek başka bi'şey.

Sen hödüksün diye koca Barcelona diziliş mi değiştirecek lan, yarrak kafa.

Ters kanat veya ters forvet uygulamasını çok sık görmüyoruz futbol dünyasında Pedrocum. Barcelona bünyesinde yetiştirdiği ya da bünyesine katıp bu oyun tarzını öğrettiği futbolcularla büyük başarılara imza atmaktan öte, güzel futbol ortaya koyabilmeyi beceren bir yapı, biliyorsun. En büyük 2 örneğini hepimiz biliyoruz. Bu uygulamanın nasıl avantajlı olduğu aşikar ve buna rağmen olması gerekenden az uygulanması da çok şaşırtıcı. Senin bu verimli altyapıda yetişip de bu işi kotaramaman, bizim için büyük hayal kırıklığı. O yüzden adam ol, şu işi hallet, bize idman bastırtma. Biraz da top sürerken gafanı kaldır, etrafına bak. Öptüm bay.

Valderrama


Demek İspanya macerası bundan kısa sürmüş... Apar topar Kolombiya.

Ujfalusi


İyice Lakers'la kardeş takım gibi oldu(k). Bi' dostluk maçı yapalım diyeceğim ama hangi branşta, karar vermek lazım. Önce de şu ve şu vardı.

AG


Ankaragücü 100. yılını formaları ile kutlamaya devam ediyor. Arma formaları muhteşemdi, ancak nostalji formaları arma formayı geride bıraktı. İlk defa Kasımpaşa maçında giyilen ve klasik dönem formalarının birebir görünümünde olan nostalji formaları beni benden aldı. Yaptıkları şort-çorap kombinasyonu da örnek alınması gereken türden.

Ancak bu formayı tarihe yazan olay logosudur. Bildiğiniz gibi Ankaragücü'nin logosu bu değil. Ankaragücü'nün tarihteki logolarını bilmiyorum. Belki buna benzer bir logo kullanmışlardır, belki kullanmamışlardır. Ancak logonun şekli şemali tam bir nostalji havası yaratmış. Fotoğrafı siyah beyaz yap ben bu logoya bakıp tarihi gerilere götürebilirim kafamda. Dedik ya Arma formaları muhteşemdi, bu forma ise nostalji havasının yanında, nostaljik arması sayesinde muhteşem x2. Daha önce bu tip bir arma değişimi olmadı diye biliyorum ligde. Beşiktaş'ın kartal kondurmasını saymıyorum. Demek ki federasyon formadan formaya farklı logo işine karışmıyor. Belki bir gün Galatasaray'ın herhangi bir 3rd formasında Aslan logosu veya tarihten gelen bir formasında Gayın-Sin logosu kullanılabilir.

Güzel İkili 20

Topper


Yıl 89. Taffarel toy.