2010

Biliyorsunuz 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası Türkiye'de düzenlenecek.
Hummalı bir çalışma gerektiren bir iş ve yetkililer en yüksek hızda çalışıyorlar.
Sizin ve bizim de yardımımıza ihtiyaçları var.
Gönüllü başvuruları www.tbf.org.tr'de hala açık.
Biz Lappappa olarak her türlü haberi buradan vermeye çalışacağız ve bu organizasyonu Türkiye'nin yüz akı yapmak için elimizden geleni ardımıza koymayacağız.
Turnuvanın resmi web sitesi;
http://www.turkey2010.fiba.com

Tuna

Ben önce o okusun diye, sonra da yaşasın diye romanlar yazmışım meğer.

Ama artık ikisinin de imkânsız olduğunu açık seçik görüyorum. Romanlarımın doğru anlaşılmasının (en azından ben yaşadığım sürece) imkânsız olduğunu da görüyorum.


Bak sonra demeyin, "bu ülkeden bi' James Joyce çıkmadı kardeşim!" diye. Çıkmış fakat biz anlayamıyormuşuz-normal olarak.

Yancı

Futbolda çok feci bir olay var. Gol atıyorsun abi. Takımdan başka bir eleman, golü atan elemandan daha fazla ve daha dikkat çeker seviniyor. Diğer tarafa filan koşuyor mesela, öyle olunca da kamera onu çekebiliyor ve herkes yanılıyor. Lan gitsene golü atana doğru, herife bak. İlla siktirticek bencilliğini.

Dün gece Arjantin maçı. Zaten gol karambolde oldu. Kimin attığını göremedik. Bir baktım Heinze önden yardırıyor, ardından Jonas üstüne atladı filan. Meğer Bolatti'ymiş.
Bok var böyle delibaş koyun gibi kendi kendine koşturuyor. Tamam anladık, gidiyorsunuz Finallere de, bir de efendi gibi sevinsen.

Çok uyuz bi' mevzu. Ben olsam o ayrı sevineni döverim lan.

Bogans


Abi ben harbiden anlamıyorum, hadi takip etmesek, bakınmasak tamam. Nasıl kaçıyor bunlar gözden, inanılmaz.
Bizimkiler Keith Bogans'ı kapmış. Sevindim. Ligdeki sevdiğim elemanlardandır. İyi şut sokar. İş yapar da bizde. İyi kadro yaptık valla. Bu sene ümitliyim hacı.

Yardım

WNBA finallerini izliyorum. Ablalar her oyun duraksamasında, sayıda, faulde, top dışarı çıkınca, hakem her öksürdüğünde bir araya gelip kısa da olsa bi' konuşup filan ayrılıyorlar. Bunu voleyboldan biliyoruz mesela, öyle değil mi.
Şu geliyor akla, yani demek ki dişi kısmısı bu birlik/beraberlik konularında daha bir gönüllü. Tabii bu geleneksel bi' şey olup, içten gelmeden yapan da vardır ama, erkeklerde hiç yok ulan. Daha ne olsun. Düşünsene Stephen Jackson, Corey Maggette filan toplaşıp "hacı böyle yapıcaz tamam mı, tamam" çekip dönüyor oyuna. Dünya'nın dengesi bozulur lan.

MK


Aslında NBA hiç başlamasa, bütün futbol maçlarını Murat abi sunsa, her maç her gelen de Real'e koysa...

X

Önce şurdan. Ben diyorum abi, burda da yazdım;bir gün başkan da gaza gelecek bu gerizekalılardan, basından vs., sonra kovacak bu adamı, ben de olayı duyduğum anda futbolla ilişkimi keseceğim. Direkt.
Çok aptal bi' ülkede yaşıyoruz be abi, sandığımızdan daha fazla.

Göt

2 Rijkaard'ın gelmesinin öneminin farkında olan ve takımlarını çok seven Galatasaraylı futbolseverin muhabbeti. Ben tanımıyorum. Bir arkadaşın arkadaşlarıymışlar.

-abi
-rijkaard...
-gelse götümü sikse
-"napıyon laaan" demem
-o derece
+ ben daha bi içime alırım lan sen ne diyon
+cruyff ün öğrencileri bunlar amına koyym

Vay vay gençlere bak sen. Ben de veririm gerçi o başka.

Güzel İkili


İnanılmaz bir resim. Ve her bu tip resimde olduğu gibi, tesadüfen bulundu tabii. Şuna bak ya.

İhtiraslı blogcunun editi:Bu resim yarın Spor Servisi'nde yayınlanmazsa çocuğumu keserim ulan.

90

Aydın-90-sever.

Sup

Türk genci;

-wassup'ı bilmez ama sorry der.

-"Lost izliyorum" der millete, ama izliyorum dediği aslında başlamaktır. Efendi gibi bitirmez de, sorsan 2. sezondayım der. Çünkü Türk genci sıkılgandır. Gelemez "öyle şeylere".

-hem milliyetçi olur, hem de Che hayranı olur.

Penny


Bu kadının Fenerbahçe'ye gelmesi Gs'nin son 2 yılda yaptığı bütün futbol transferlerinin bir yerde karşılığıdır. Olmaz birader. Bir şey yapıp bunu engellemeliyiz. Herifler her maç full oynamazsa ben de adam değilim.

Ar


Miami Heat camiası ve tüm Floridalılara sabır dileriz...

Kapalı

Şu yeni dizi Kapalıçarşı'da çok feci Malafa kokuları var. Bilmiyorum işin o yönlerine girerler mi çok ama, temelde var yani. Arda denen elemanda da Kozan esintileri.

Martin

Muhtemelen tarihi bir maça tanıklık ettik. İzlemeyenler çok şey kaçırdı. Ayakta kalanlar da harika bir şekilde ödüllendirildi. Palermo büyüktü, daha da büyük oldu. Daha önce Dani Alves'i görüp nasıl oluyor diyorduk, şimdi de sol bek-oyun kurucu gördük:Vargas.
Sonuç filan başka mesele ama, ben böyle bir havada oynanan maç görmedim, görmem de. Bir ara kamera sallanıyor ve oyuncular görünmüyordu. Kısa bir süre açıyı değiştirip pilot kamerayı sildiler ama, 5 saniye sürmedi, yine aynı. Şükür yıldırım düşmedi.
Higuain ilk maçında gol attı, tam zamanında atmış. Şimdi birkaç 10 maç atmayabilir.
Son saniyede bir sürü şüpheli pozisyon var da, üstünde konuşmak insanın işine gelmiyor valla. Palermo'nun golün santrasındaki vuruş gol olsaydı... oturup ağlayabilirdik herhalde-ki sanırım Vargas'tı.